Filmhuis: The drovers wife

  Het Arsenaal, Doesburg
  3 februari 2023
  20:00 uur


  DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont deze week drie films. Woensdag 1 februari om 20.00 uur is nogmaals de film ‘Délicieux’ te zien. Donderdag 2 februari om 14.30 uur en zondag 5 februari om 20.00 uur draait ‘Land’. Op vrijdag 3 februari om 20.00 uur wordt ‘The drover’s wife’ vertoond. Alle films zijn te zien in Het Arsenaal. Reseveren is gewenst en kan online.

  ‘Land’ vertelt het aangrijpende verhaal van een vrouw die op zoek gaat naar de zin van haar leven in de uitgestrekte wildernis van Amerika. In de nasleep van een hartverscheurende gebeurtenis, voelt Edee zich niet meer verbonden met de wereld die een vreemde plek voor haar is geworden. In deze onzekerheid trekt ze zich terug en vertrekt ze in haar eentje naar de prachtige, maar meedogenloze wildernis van de Rocky Mountains. Nadat een lokale jager haar redt, moet ze een manier vinden om haar leven opnieuw op te pakken.
  ‘The drover’s wife’ is een drama dat zich afspeelt in het Australië van 1893. Diep in de unieke, maar angstaanjagende natuur van Australië staat Molly Johnson er plotseling helemaal alleen voor. Naast de zorg voor haar vier kinderen heeft ze met haar man ook nog een stuk land; de trots waar ze zo hard voor hebben gewerkt. Dit land moet ze blijven beschermen tegen onbekenden, overstromingen en gevaarlijke beesten. Haar man is een schapenherder die vaker niet dan wel thuis is, zelfs nu ze hoogzwanger is. Er verschijnt een Aboriginal, een man van wie Molly niets weet. Zal ze zich staande houden in deze moeilijke omstandigheden?

  filmhuis-doesburg.nl