Jubileum schaakvereniging

  Theothorne, Dieren
  4 februari 2023
  13:00 uur


  DIEREN – Schakers kunnen het zaterdag 4 februari in Dieren opnemen tegen Internationaal meester Hans Böhm. Hij brengt Dieren een bezoek ter gelegenheid van het 55-jarig bestaan van de Dierense Schaakvereniging Theothorne.

  Schaakvereniging Theothorne viert haar 55-jarig bestaan en is daar trots op. “Na wat moeilijke jaren met terugloop in ledenaantallen is de schaakvereniging weer springlevend. Het schaakspel spreekt weer veel mensen aan en elk jaar zijn er nieuwe leden”, meldt de vereniging. Belangstellenden beginnen vaak online met schaken, maar ontdekken dat het toch ook wel heel leuk is om recht tegenover de tegenstander te zitten en sluiten zich aan bij de vereniging. “De jeugdafdeling heeft trouwe leden die al vele jaren les krijgen en jeugdleden die net beginnen. Op dinsdagavonden is de interne competitie. Zowel bij de jeugd als bij de senioren is de spanning in de zaal dan om te snijden. Dat is in de afgelopen 55 jaar niet veranderd.”

  Om dit jubileum te vieren is er zaterdag 4 februari een bezoek van Hans Böhm gepland. Hij is een doorgewinterde schaker en heeft vaak meegedaan aan het Open Nederlands Kampioenschap Schaken, dat jaarlijks in Dieren wordt gehouden. Sinds 1975 is hij Internationaal Meester en met een FIDE-rating van ruim 2300 punten. Daarnaast is Hans presentator en schrijver/journalist bij onder andere de Telegraaf. Hij heeft maar liefst twintig schaakboeken geschreven. Hij is bekend van radio en TV door een eigen schaakprogramma in het verleden en nog steeds als verslaggever van schaaktoernooien. Zo doet hij op dit moment op televisie verslag van het Tata Steel Chess.

  De bijeenkomst start zaterdag om 13.00 uur. Dan opent wethouder Ronald ter Hoeven van de gemeente Rheden een schaakclinic voor de jeugd door de eerste zet te doen. Om 14.15 uur start een simultaan voor senioren. Dit staat voor iedereen open, maar het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden kan via het contactformulier op svtheothorne.nl/contact. Wie zich het eerst aanmeldt, schuift ook het eerst aan. Mocht er geen plek meer zijn om mee te doen, is iedereen welkom om te komen kijken en Hans Böhm te ontmoeten.

  Foto: Marcel van Oevelen