Open dag

  Het Rhedens en De Tender, Dieren
  28 januari 2023
  09:30 uur


  DIEREN/ROZENDAAL – Zaterdag 28 januari van 9.30 tot 13.30 uur opent Het Rhedens haar deuren voor de jaarlijkse open dag. Toekomstige leerlingen, hun ouders en andere belangstellenden zijn welkom om kennis te maken met de drie locaties in Dieren en Rozendaal.

  Tijdens de open dag zijn er diverse voorlichtingsrondes en demonstraties. Gedurende de dag worden er optredens verzorgd en kunnen bezoekers deelnemen aan activiteiten en workshops. Ook krijgen 8e groepers een kleurige tas mee met informatiemateriaal. Ze kunnen de sfeer proeven en al hun vragen stellen aan leerlingen en docenten.

  De Tender

  Het Rhedens De Tender in Dieren geeft modern praktijkonderwijs op maat, voor leerlingen die vooral leren door te doen. Er is een breed aanbod van praktijkvakken en vakopleidingen op het gebied van horeca, groen, techniek, dienstverlening & zorg, logistiek en verkoop. Tijdens de open dag is iedereen welkom om vragen te stellen en zelf praktisch aan de slag te gaan. Ook wordt er informatie gegeven over de leerroute pro/vmbo-basis, voor leerlingen bij wie het nog niet duidelijk is of praktijkonderwijs of vmbo-basis het beste past.

  Dieren

  Het Rhedens Dieren biedt vmbo, havo en vwo en heeft veel opleidingen in huis. Tijdens de open dag wijzen leerlingen en medewerkers de weg door de school. Zij vertellen over de vele vakken en projecten, zoals Science en het Toekomstlab. Ook is er uitleg over de keuzeclinics, waarin leerlingen hun talenten kunnen ontdekken bij onder andere sterrenkunde, vloggen, robotica, koken en Cambridge English. Alle vmbo-praktijkafdelingen zetten hun deuren open en bezoekers kunnen van alles te weten komen over maatwerk in de havo/vwo bovenbouw. Er is extra informatie over het systeem van de dakpanklassen in leerjaar 1 en 2 en de uitgebreide persoonlijke begeleiding.

  Rozendaal

  Op Het Rhedens Rozendaal voor havo, atheneum en gymnasium vertellen leerlingen en medewerkers over maatwerk, zoals de mogelijkheid voor leerlingen om keuze-uren te kiezen, waarmee ze naast basislessen ongeveer eenderde van het rooster zelf kiezen. Onderdeel van de keuze-uren zijn Studium Generale-uren zoals Chinees, digitale beeldbewerking, popmuziek en wiskunde D. De bezoeker komt onder andere alles te weten over de vakken filosofie, technologie en formeel denken, waarbij leerlingen leren om kritisch na te denken, te reflecteren en onderzoekend te leren.