Fotodag Historie Loenen

  De Brink, Loenen
  19 februari 2023
  11:00 uur


  LOENEN – De Stichting Historie Loenen houdt op zondag 19 februari een fotodag in het Ontmoetingscentrum De Bruisbeek in Loenen. Onder het motto ‘Weet-ie wie dat is?’ worden die dag door de medewerkers van de stichting een grote hoeveelheid foto’s gepresenteerd uit het verre en nabije verleden van Loenen. De foto’s worden gepresenteerd op wanden, maar ook worden veel foto’s getoond via een videoshow. Graag wil de stichting de namen weten van de personen die op de foto’s staan. Het gaat vooral ook om schoolfoto’s. In het verleden had Loenen drie lagere scholen: de openbare Dorpsschool, de openbare Kanaalschool en de rooms katholieke St. Aloysius. Vroeger zijn er veel schoolfoto’s gemaakt. De stichting heeft er honderden. Vaak ontbreken nog enkele namen. Graag willen de medewerkers deze noteren.
  De fotodag in De Bruisbeek is van 11.00 tot 17.00 uur. Om uit de kosten te komen, wordt een kleine toegangsprijs van 2 euro gevraagd.

  Foto: Een oude foto van de RK Aloysiusschool met de juffrouwen Gabriël, Reusken en Klomp en meester Trommelen. Maar hoe heten de kinderen?