Rondleiding

  Groote Modderkolk, Loenen
  18 februari 2023
  10:00 uur


  LOENEN – Het is winter en toch zijn de akkers van Herenboerderij De Groote Modderkolk in Loenen alweer groen. Er zijn ‘groenbemesters’ ingezaaid, zoals wintertarwe, -rogge en -wikke. Dit geeft een extra boost aan het bodemleven. De bladeren worden omgezet in nuttige voedingsstoffen en de wortels maken de grond los.
  Er staat ook nog groen op het land dat bestemd is voor de groentetas van de leden. Wintergroenten zoals groene en paarse boerenkool, de laatste kolen, prei en spruiten. De Herenboeren eten van het land nú te bieden heeft, terwijl ze tegelijkertijd zorgen voor een gezonde bodem om daar vanaf de lente de zomergroente te laten groeien.
  Herenboerderij De Groote Modderkolk in Loenen is een coöperatie waar zo’n tweehonderd huishoudens, samen met een boer, voedsel produceren in een gemend kleinschalig boerenbedrijf. De leden van de Herenboerderij verzorgen regelmatig rondleidingen, waarbij ze alles vertellen over het land en de boerderij. Er zijn rondleidingen op zaterdagen 21 januari, 4 en 18 februari om 10.00 uur. Aanmelden kan via grootemodderkolk.herenboeren.nl