ATB- en graveltocht SC Klarenbeek

  Sportcomplex, Klarenbeek
  15 januari 2023
  09:00 uur


  KLARENBEEK – Op zondag 15 januari vindt de jaarlijkse mountainbike tocht vanuit Klarenbeek plaats. Deze tocht wordt uitgezet vanaf het sportcomplex aan de Bosweg 12/14 in Klarenbeek. Er worden zes afstanden uitgezet, variërend tussen de 25 en 72 kilometer. Inschrijven kan vanaf 8.30 uur, er kan gestart worden tussen 09.00 en 10.00 uur. Er zijn volop verkeersregelaars aanwezig die het parkeren bij diverse Klarenbeekse ondernemers mogelijk maken. Douches en kleedruimte zijn beschikbaar bij de start.
  De route vertrekt vanuit Klarenbeek en voert langs de Klarenbeekse beek richting Oosterhuizen en Beekbergen. Daarna zal de route via de bosrijke omgeving uitkomen bij de Loenense watervallen. Vanaf daar gaat de terugweg via de Veldhuizen weer naar Klarenbeek. Doordat er een extra lus is aangelegd in de route is het onderweg mogelijk om van afstanden te wisselen. Het is een zeer afwisselend parcours, waarbij de nodige technische uitdagingen ook gemeden kunnen worden. Hierdoor is deze tocht ook uitermate geschikt voor gravelaars. Onderweg zorgen ruim dertig verkeersregelaars voor een veilige oversteek op drukke en gevaarlijke kruisingen.
  Na afloop wordt er door de deelnemers van Alp d’Huzes team Klarenbeek de traditionele erwtensoep verkocht, waarbij de opbrengst geheel ten goede komt van de actie ‘Opgeven is geen optie’.