Boekpresentatie ‘Van idealisme naar realisme.

  Het Rhedens , Rozendaal
  16 december 2022
  15:30 uur


  ROZENDAAL – Het prille schoolleven op middelbare school Het Rhedens van ruim zestig jaar geleden verliep niet rimpelloos. Frank Keverling Buisman en Ingrid D. Jacobs tekenden de verhalen op in hun boek ‘Van idealisme naar realisme. De turbulente eerste jaren van Het Rhedens Lyceum 1954-1961’. Het eerste exemplaar wordt 16 december in het Rhedens aangeboden aan Liesbeth van Hulst, oud-docente lichamelijke opvoeding.

  In 1954 werd in Rozendaal een bijzondere school gesticht: Het Rhedens Lyceum. Bijzonder in veel opzichten. De school was een particulier initiatief, het onderwijs was modern en idealistisch en het nieuwe schoolgebouw van architect ir. R.D. Bleeker sloot aan bij de onderwijsidealen.
  Op basis van bestuurlijke stukken, maar vooral uit de herinneringen van eerste lichting oud-leerlingen, is een beeld gecreëerd van de jonge school. Het leven op Het Rhedens Lyceum verliep niet rimpelloos, maar de verhalen van de leerlingen, die over het algemeen goed terecht zijn gekomen, getuigen van heel veel plezier en heel veel vrijheid.

  Beide auteurs van het boek zijn oud-leerling: Frank Keverling Buisman van 1957 tot 1964 en Ingrid D. Jacobs van 1977 tot 1984. Keverling Buisman is archivaris en Ingrid D. Jacobs is schrijver en onderzoeker op het gebied van herinneringscultuur, literatuur, muziek, geschiedenis, architectuur. Het eerste exemplaar van hun boek wordt op 16 december om 15.30 uur uitgereikt op het Rhedens in Rozendaal. De entree is vrij. Aanmelden kan via info@eenpassievoorboeken.nl

  eenpassievoorboeken.nl/activiteiten