Midwinterwandeling

  Start: Hazenberg, Brummen
  11 december 2022
  09:30 uur


  BRUMMEN – Zondag 11 december houden de Vrienden van het Harmonie Orkest Brummen de tiende editie van de midwinterhoornwandeling in Brummen. De start is tussen 9.30 en 13.30 uur aan de Hazenberg.

  Er zijn routes uitgezet van 5, 10 en 15 kilometer lang. Omdat het aantal Midwinterwandelingen nu precies op twee handen kan worden geteld, wordt de 5 kilometer-route voor de kinderen een handschoenen-speurtocht. Als alle handschoenen zijn gevonden, wordt de terugweg gereden met één van de drie paardentrams. Onderweg zijn er gezellige rustpunten met midwinterhoornblazers en een muziekgroepje. Volgens traditie blazen de Midwinterhoornblazers alleen tussen eerste adventszondag en Driekoningen. Zij blazen op een houten hoorn van 120 tot 150 centimeter lang met als doel het donker te verdrijven en het licht op te roepen. “Zee bloas um beurten de boodschap vèdan, dät ’t duuster mut goan want ’t lich kump d’r an.” Ook komen deelnemers een muzikale verhalenverteller tegen.
  De start is tussen 9.30 uur en 13.30 uur aan de Hazenberg in Brummen. De opbrengst van deze wandeling komt helemaal ten goede aan het Harmonie Orkest Brummen. In het verleden zijn hiervan instrumenten aangeschaft en is een bijdrage geleverd aan kleding voor de Pretband en het opleidingsorkest.

  midwinterwandeling.nl