Kinderfilm

  Het Arsenaal, Doesburg
  11 december 2022
  11:00 uur


  DOESBURG – Op zaterdag 10 december om 14.00 uur en op zondag 11 december om 11.00 uur is de film ‘Ook muizen gaan naar de hemel’ te zien bij Filmhuis Doesburg. De film draait in Het Arsenaal in Doesburg.
  ‘Ook muizen gaan naar de hemel’ is een familiefilm naar het kinderboek van Iva Procházková. Denisa Grimmova en Jan Bubenice vertaalden het boek in een stop-motionfilm, gecombineerd met computeranimatie. De film gaat over een jonge muis met een opvliegend karakter en een onzekere vos, die na een onverwacht ongeluk samen in de dierenhemel terechtkomen. In deze nieuwe wereld moeten ze leren hun natuurlijke instincten te bedwingen om met elkaar de uitdagingen van deze prachtige, maar spannende omgeving aan te gaan. Er ontstaat een bijzondere vriendschap tussen de gezworen vijanden.
  Wellicht zullen de allerjongste kijkers niet alles precies begrijpen, maar ze kunnen toch volop genieten van de uiterst menselijke dierfiguren, de bijzondere vondsten en leuke details, zoals de rugzak van de muis, die gemaakt is van een lucifersdoosje. De film duurt 80 minuten en reserveren kan op fimhuis-doesburg.nl.
  In de folder van het Filmhuis stond overigens een andere film aangekondigd. Deze film, ‘Wil de Krokodil’, is een maand uitgesteld en te zien op zaterdag 20 en zondag 21 januari.