Filmhuis: Casa Coco

  Theothorne, Dieren
  9 december 2022
  20:00 uur


  DIEREN – Het Filmhuis Dieren gaat de laatste weken van haar filmvertoningen in Theothorne in. Het Filmhuis heeft vanaf januari onderdak gevonden in bibliotheekgebouw De Bundel, maar alleen voor kleine vertoningen. In Theothorne worden voor de verhuizing nog drie films vertoond.

  De eerste is op vrijdag 9 december. Dan speelt om 20.00 uur de film Casa Coco, een oer-Hollandse en onvervalste Rotterdamse romcom voor oud én jong. Pleun runt al jaren Casa Coco, een pension voor bezinning en rust op Bonaire. De Rotterdammers uit haar eigen kennissenkring komen graag langs voor een heerlijke vakantie. Dit najaar komt ook Pleuns jeugdliefde Toon die, nadat zijn vrouw heeft aangekondigd van hem te willen scheiden, met een bevriend echtpaar mee komt om zijn problemen te vergeten onder de Antilliaanse zon. De twee ex-geliefden hebben elkaar jaren niet gezien. Vinden de twee jeugdliefdes elkaar weer terug onder de Caraïbische zon? Ook op dinsdag 13 december om 14.30 uur is Casa Coco te zien.

  Op dinsdag 13 december speelt om 20.00 uur The Lost King, een film gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Na een bezoek aan de vertoning van het Shakespeare stuk ‘King Richard’, krijgt de altijd ongeziene Philippa Langley compassie voor de, in de geschiedenisboeken beschreven, barbaarse koning. In haar strijd naar gerechtigheid voor Koning Richard lll, krijgt Phillipa een visioen over waar de restanten van het lichaam van de koning zich zouden bevinden, namelijk onder een parkeerplaats in Leicester. Ze bijt zich vast in het onderzoek, wat leidt tot veel onbegrip in haar omgeving. Experts en academici reageren sceptisch op haar ideeën, maar Philippa zet door en met succes.

  De laatste film van Filmhuis Dieren die in Theotorne vertoond wordt is Fisherman’s Friends One And All. Deze speelt op zaterdag 17 december om 20.00 uur. Nadat de Fisherman’s Friends uit Cornwall met hun traditionele zeemansliederen onverwacht de hitlijsten bestormden, maakt het shantykoor nu zijn comeback. Een jaar na hun eerste nummer 1-hit struggelen de zangers met het uitbrengen van hun tweede album. In One and All moeten ze langs de ups en downs, de valkuilen en verleidingen van hun succes navigeren, terwijl ze tegelijkertijd de groep en hun levenslange vriendschap in stand proberen te houden. En dat met hun grootste optreden tot nu toe voor de boeg: het beroemde Glastonbury-festival.