Filmhuis: Nowhere Special

  Het Arsenaal, Doesburg
  8 december 2022
  14:30 uur


  DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont donderdag 8 december om 14.30 uur en zondag 11 december om 20.00 uur de film Nowhere Special. Op vrijdag 9 december en woensdag 14 december is om 20.00 uur Narcosis te zien, de Nederlandse Oscarinzending. De films worden vertoond in Het Arsenaal.

  Nowhere Special is een indringend en lief Brits drama over een vader die een belangrijke keuze moet maken voor de toekomst van zijn zoontje. John is een 35-jarige alleenstaande glazenwasser in Noord-Ierland, die de zorg heeft over zijn 4-jarig zoontje Michael. John heeft echter niet lang meer te leven, dus gaat hij op zoek naar de perfecte ouders voor Michael. Hij denkt te weten wat hij zoekt en weet zich gesteund door het adoptiebureau, maar het perfecte gezin lijkt niet te bestaan. Toch moet John tot een beslissing komen. Wat is een goede ouder en wie is het beste voor Michael? Samen ontdekken ze dat je op je gevoel moet vertrouwen.

  Narcosis begint met een perfect gezin, dat een perfect rommelig leven leidt. Merel heeft een praktijk als medium. Ze kan gestorven geliefden zien en boodschappen doorgeven uit een andere wereld. Maar als haar eigen geliefde John bij een risicovolle duikonderneming niet meer boven komt, kan ze het emotioneel niet opbrengen hem te zoeken. In plaats daarvan ploetert ze voort en duwt ze iedereen weg die haar wil helpen. Gebukt onder het ongrijpbare verlies, ontwijkt Merel de dood van haar man en alles wat er mee te maken heeft. Haar jonge kinderen raken hierdoor verstrikt in hun zoektocht naar antwoorden, waardoor het gezin uiteindelijk hard tot stilstand komt. Merel heeft geen andere keuze dan het verlies op haar eigen unieke manier onder ogen te komen, om samen weer aan een nieuw leven te kunnen beginnen.

  filmhuis-doesburg.nl