Energiecafé Dieren-West

  Ontmoetingskerk, Dieren
  7 december 2022
  19:30 uur


  DIEREN – Op woensdag 7 december verzorgt de gemeente Rheden in de Ontmoetingskerk een energiecafé voor alle bewoners van Dieren-West. Daarnaast zijn er tot eind dit jaar verschillende inloopmomenten in de kerk waar bewoners kunnen meepraten over de plannen voor hun wijk. Dieren-West is een Wijk van de Toekomst. De gemeente, inwoners, bedrijven en organisaties werken samen aan een duurzame en aardgasvrije wijk. Daarvoor wordt gewerkt aan een wijkplan met een praktische aanpak en projecten.
  Het energiecafé op 7 december is bedoeld om plannen te maken en bouwstenen te verzamelen voor het wijkplan. Bewoners en wijkpartners gaan op deze avond samen aan de slag om het wijkplan verder vorm te geven. De focus ligt op het verzamelen van projectideeën en al bestaande ideeën, zoals de solarparking, verduurzaming van de woningen en bedrijven en een buurtenergiesysteem. Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Deelnemers worden verzocht zich aan te melden via duurzaamwonen@rheden.nl.
  Behalve het energiecafé zijn er verschillende koffie-inloopmomenten in de hal van de Ontmoetingskerk. Projectleider Arthur Hofstad is op deze momenten aanwezig in de kerk om in gesprek te gaan met bewoners over het wijkplan. De data van de koffie-inloopmomenten zijn woensdag 30 november van 13.00 tot 15.30 uur, vrijdag 9 december van 9.30 tot 12.00 uur, woensdag 14 december van 13.00 tot 15.30 uur en woensdag 21 december van 13.00 tot 15.30 uur.