Film Encore

  Filmhuis, Doesburg
  7 december 2022
  20:00 uur


  DOESBURG – Op donderdag 1 december is er bij Filmhuis Doesburg een extra vertoning van de film Where the Crawdads Sing. Op vrijdag 2 en woensdag 7 december wordt de film Encore vertoond. Alle films zijn te zien in de filmzaal van Het Arsenaal in Doesburg en beginnen om 20.00 uur.

  Where the Crawdads Sing speelt zich af in en rond het moerasgebied van North Carolina. Kya groeide daar alleen op, nadat ze door haar familie in de steek werd gelaten. De mensen in de omgeving noemen haar het moerasmeisje. Als in het moeras het lichaam van Chase Andrews wordt gevonden, wordt Kya beschuldigd van moord. Wat volgt is een spannend verhaal waarom, hoe en door wie deze moord zou zijn gepleegd. Was het wel moord of toch een ongeluk? Where the Crawdads Sing is de verfilmde bestseller uit 2018 van Delia Owens. In Nederland verscheen het boek onder de titel ‘Daar waar de rivierkreeften zingen’.

  De film Encore te zien is ook wel getiteld En Corps. Een danseres heeft twee levens en dat tweede leven komt voor Élise sneller dan verwacht. Vlak voordat ze de bühne op moet, ziet ze vanuit de coulissen dat haar vriend haar bedriegt met een andere danseres. Enkele minuten later komt ze op het toneel pijnlijk ten val. Een dubbele portie tegenslag. Volgens haar arts zou het wel eens twee jaar kunnen duren voordat Élise weer kan dansen. Een deprimerend vooruitzicht voor de 26-jarige. Met een bevriend koppel wijkt ze uit naar Bretagne om in de keuken van een kunstenaarsresort te gaan werken. De komst van een dansgezelschap, dat zich voorbereidt op een optreden in Parijs, luidt voor Élise misschien de terugkeer naar de bühne in.

  filmhuis-doesburg.nl