Filosofische Kring

  Serre, Rozendaal
  28 november 2022
  20:00 uur


  ROZENDAAL – Op maandag 28 november geeft Natasha Rietdijk van 20.00 tot 22.00 uur een inleiding over het onderwerp desinformatie. Dit doet zij tijdens De Filosofische Kring over waarheid in De Serre van Rozendaal. De Filosofische Kring wordt georganiseerd door Vrienden van de Kerk te Rozendaal. Deze reeks staat in het teken van waarheid in relatie tot desinformatie, complottheorieën, religie, en waarheidsvinding in de rechtspraak.
  Natascha Rietdijk is promovendus en docent aan Tilburg University. Zij geeft les over ethiek, techniekfilosofie en filosofie van de communicatie. Haar onderzoek richt zich op de sociaal-politieke kant van kennis. De centrale vraag in haar dissertatie is welke invloed ‘post-truth’ praktijken hebben op hoe mensen kennis vergaren en delen. Ze heeft gepubliceerd op thema’s als echokamers en populisme, vals evenwicht in de media en online manipulatie.
  Deelname aan één losse voordracht van de Filosofische Kring kost 15 euro per persoon en 5 euro voor studenten. Scholieren die aangemeld worden door hun docent filosofie kunnen gratis deelnemen.

  dekerkvanrozendaal.nl/vrienden