Oliebollenverkoop VLB

  Parkeerplaats Spar, Loenen
  26 november 2022
  09:00 uur


  LOENEN – Op zaterdag 26 november gaan de eerste oliebollen de pan in bij de vrijwilligers van de Stichting Vrienden van de Loenense bossen. Dit om Loenen en omgeving weer lekker te maken voor de beroemde Loenense oliebol, zodat men weer massaal gaat bestellen voor oudejaarsdag.

  Wim Bouhuis, penningmeester van de stichting, vertelt: “Voor de zesde keer bakken en verkopen vrijwilligers van de stichting Vrienden van de Loenense Bossen oliebollen. Ze worden gemaakt op basis van een traditioneel Loenense recept. In verband met de sterk gestegen prijzen van de grondstoffen zullen de prijzen helaas wel wat hoger zijn. De opbrengst van de verkoopactie wordt gestort in het fonds voor de uitkijktoren die de stichting wil laten bouwen in de Loenermark.”
  Op zaterdag 26 november wordt de verkoop van oliebollen, met hulp van veel vrijwilligers, weer gestart. De lekkernij is van 9.00 tot 15.00 uur verkrijgbaar op de parkeerplaats van de Spar in Loenen. Daarnaast is het de bedoeling om ook op vrijdag 30 december weer oliebollen te verkopen. Vanaf begin december zijn ze te bestellen bij de Spar en op de website van de Vrienden Loenense Bossen.

  De stichting Vrienden van de Loenense bossen heeft de laatste jaren niet stil gezeten. Zo is een tweetal mooie wandelroutes gerealiseerd, een stenen bank geplaatst en is de Natuurtrimbaan weer teruggekomen. Dit jaar is er een mooie zeskanten houten bank met boom geplaatst op de heuvel bij het vennetje. Gedurende de zomermaanden werd koffie en thee verkocht op de schaapsweide, waarbij de eigen gebakken appelplaatkoek gretig aftrek vond.