Gesprek met raadsleden

  De Brink, Loenen
  8 december 2022
  19:30 uur


  LOENEN – De gemeenteraad van Apeldoorn wil als bestuursorgaan periodiek met inwoners, organisaties en ondernemers spreken over thema’s die spelen in de dorpen. Dus wil de raad ook graag met de bevolking van Loenen in gesprek. Dat gebeurt op donderdag 8 december, om 19.30 uur in De Brink. Er zijn veel nieuwe raadsleden en dit gesprek is een prima gelegenheid om ze een beetje te leren kennen.

  Er wordt een programma gemaakt door de griffie van de gemeenteraad, in overleg met de Dorpsraad Loenen Zonnedorp. Zo wordt een aantal onderwerpen gepresenteerd, waarbij het de bedoeling is dat de aanwezige raadsleden vragen gaan stellen en/of beantwoorden. Ook zijn er sprekers, die een uiteenlopende zaken die spelen in het dorp belichten. Ook kunnen de aanwezige Loenenaren vragen stellen. “Dit is de kans voor de Loenenaren om vragen die ze met elkaar hebben, voor te leggen en beantwoord te krijgen. Bijvoorbeeld over de toekomst van Loenen over duurzaamheid, leefbaarheid in Loenen, wonen voor jongeren en ouderen, de N786 (Eerbeekseweg en Beekbergerweg), de scholen, de zorg, het groen, de boerenproblemen, toerisme, de verenigingen en nog meer”, aldus Loenen Zonnedorp. Gespreksleider is één van de raadsleden. De dorpenwethouder is als toehoorder aanwezig. Voorafgaand aan de presentaties is er een pubquiz om te testen wie de meeste kennis over Loenen heeft. De winnaar krijgt een klein cadeautje.
  Na afloop van het programma, om 21.30 uur, is het tijd voor een drankje om met elkaar verder te discussiëren en op de toekomst van Loenen te proosten.