Filmhuis: The Last Bus

  Het Arsenaal, Doesburg
  24 november 2022
  14:30 uur


  DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont donderdagmiddag 24 november om 14.30 uur en zondagavond 27 november om 20.00 uur de film The Last Bus. Op vrijdag 25 en woensdag 30 november om 20.00 uur is de film After Love te zien. De films worden gedraaid in Het Arsenaal.

  The Last Bus gaat over een oude man die de belofte aan zijn recent overleden vrouw Mary wil nakomen. Hij besluit met behulp van zijn gratis buspasje het Britse vasteland te doorkruisen. Helemaal van John O’Groats in het noordoosten van Schotland reist hij naar Land’s End in het zuidwesten van Engeland. Geld voor een luxe reis heeft hij niet. Dankzij wonderlijke ontmoetingen en de media die Toms pelgrimstocht oppikken, groeit hij uit tot een nationaal icoon. Tijdens zijn busreizen ontmoet hij allerlei personen die zijn reis prettiger of juist minder prettig maken.

  After Love gaat over Mary Hussain, begin 60. Zij bekeerde zich tot de islam om met haar grote liefde te kunnen trouwen. Jarenlang leidt ze met veerbootkapitein Ahmed een tevreden bestaan aan de Britse kust, als Ahmed plotseling getroffen wordt door een dodelijke hartaanval. Bij het uitzoeken van zijn papieren staat Mary een schok te wachten: in Ahmeds portefeuille vindt ze een foto van een vrouw. Mary reist naar Calais om verhaal te halen, maar de ontmoeting met deze Geneviève kent een onverwacht verloop. After Love heeft iets van een thriller, maar is ook een intrigerend portret van twee contrasterende vrouwenlevens, onverwacht verlies en een huwelijk op basis van culturele assimilatie.

  filmhuis-doesburg.nl