CD-release Boanna Boyne

  Podium Doesburg, Doesburg
  19 november 2022
  20:00 uur


  DOESBURG – Op de Dag van de Achterhoekse Popmuziek, zaterdag 19 november, presenteert folkband Boanna Boyne bij Podium Doesburg de release van het debuutalbum Boanna Boyne. Een gastoptreden van Dennis Jansen (Oisin, Cloggy Dew) en dansgroep Keltisch Dansje zijn onderdeel van de release show. Aanvang is 20.00 uur. De entree bedraagt 7,50 euro.

  Boanna Boyne ontstond in 2018, toen enkele muzikanten elkaar vonden bij het maken van traditionele Ierse folkmuziek. Al vanaf dat eerste begin speelt de band behalve traditionals ook eigen repertoire, dat wordt geschreven door meerdere liedjesschrijvers. Omdat die ieder hun eigen inspiratiebronnen hebben, zijn de liedjes van Boanna Boyne heel afwisselend. Ze gaan over onderwerpen als mythologie en liefde.
  Na een succesvolle crowdfunding dook de band afgelopen voorjaar de studio in. Bij Studio Sluuk in Duiven maakte Boanna Boyne afgelopen jaar werk van een lang gekoesterde wens: het vereeuwigen van de eigen nummers. De pagan kunstenares Naomi Cornock maakte het artwork voor het album en liet zich daarbij inspireren door de bandnaam en het mythologische verhaal daarachter.