Filmhuis: Moonage Daydream

  Theothorne, Dieren
  18 november 2022
  20:00 uur


  DIEREN – Het Filmhuis Dieren heeft voor de komende week twe films op het programma. Vrijdag 18 november is Moonage Daydream te zien, documentaire over het leven van David Bowie. Dinsdag 22 november wordt Encore vertoond, die zich afspeelt in de wereld van de dans. Beide films zijn om 20.00 uur te zien in Theothorne in Dieren.

  Moonage Daydream is een meeslepende bioscoopfilm over David Bowie. De film bevat nooit eerder vertoonde concertbeelden en is een audiovisuele ruimtereis, die niet alleen de raadselachtige erfenis van de zanger belicht, maar ook dient als een gids voor een zinvol leven. Moonage Daydream wordt omschreven als meer dan een documentaire. Het is een genre-overschrijdende filmische ervaring, gebaseerd op een van de meest iconische wereldberoemde rocksterren aller tijden en lijkt nu al een van de bepalende culturele momenten van het jaar te worden. De film heeft de volledige goedkeuring van Bowie’s nabestaanden en bevat veel van zijn beste nummers, evenals nooit eerder vertoonde concertbeelden.

  In Encore komen klassiek ballet en moderne dans samen in een verhaal over hoop, dat zich afspeelt tussen Bretagne en Parijs. De 26-jarige balletdanseres Élise loopt tijdens een voorstelling een blessure op en krijgt te horen dat ze waarschijnlijk nooit meer zal kunnen dansen. Ze is haar doel kwijt en moet haar leven een andere wending geven. Met hulp van vrienden vindt ze ander werk. Dat voert haar naar Bretagne, waar ze een gezelschap voor moderne dans ontmoet. De nieuwe ervaringen en vriendschappen wakkeren het vuur weer in haar aan. Zal ze toch weer kunnen dansen?

  www.filmhuisdieren.nl