Natuurwerkdag

  Boerderij de Elzenhof, Velp
  19 november 2022
  10:00 uur


  VELP – Boerderij De Elzenhof wil graag meer aan natuurversterking doen en alle hulp is daarbij welkom. Op zaterdag 19 november nodigen boer Wilco en Rosan vrijwilligers, dorpsgenoten en buren uit om een ochtend mee te werken. Vanaf 10.00 uur mag iedereen komen helpen met snoeiwerkzaamheden, het verwijderen van bramen langs de bosrand en het herstellen van een rustiek, overgroeid raster. Voor koek en zopie wordt gezorgd.

  De Elzenhof ligt in het open gebied tussen de bossen van de Veluwe en de uiterwaarden van de IJssel. De grond is deels gelegen op Landgoed Biljoen. Langs de percelen staan verschillende knotbomen en de akkers worden omzoomd door bloemrijke akkerranden. Wilco en Rosan runnen een melkveebedrijf met 130 koeien. Ze hebben 130 hectare grond in gebruik, waarvan 40 hectare natuur is en 15 hectare graanakkers met bijzondere akkerkruiden. Momenteel is De Elzenhof in omschakeling naar een biologische bedrijfsvoering. “Wij willen meer met de natuur samenwerken. We zien het als uitdaging om op de biologische manier een boerenbedrijf te runnen”, vertelt Wilco.
  De Elzenhof wil meer aan natuurversterking doen, zoals aanplant, maar dat vraagt ook onderhoud. Graag zouden Wilco en Rosan bewoners uit de omgeving hierbij betrekken. Met de buitenwerkdagen hopen ze wat meer helpende handjes te krijgen. Het doel is uiteindelijk om een groepje vrijwilligers bij elkaar te krijgen dat eens in de zoveel tijd mee wil komen helpen op de boerderij. Deze werkdag is vrijblijvend om eens te komen kennismaken. Kinderen vanaf 8 jaar zijn welkom. Aanmelden voor de werkdag kan via slgelderland.nl/projecten/boerderijwerkgroep-de-elzenhof.