Intocht Sinterklaas

  IJsselkade, Doesburg
  12 november 2022
  13:10 uur


  DOESBURG – Zaterdag 12 november legt de Pakjesboot van Sinterklaas aan aan de IJsselkade in Doesburg. Na zijn aankomst in Hellevoetsluis vaart hij onmiddellijk door naar de Hanzestad.

  Vanaf 13.10 uur is er aan de IJsselkade bij de tribune weer veel te beleven. Kinderen, ouders en grootouders en kunnen dan oefenen om Sinterklaas op gepaste wijze welkom te heten, dat wordt lekker swingen, dansen en zingen. Om 13.30 uur hoopt de Sint met zijn gevolg aan te leggen en voet aan wal te zetten in Doesburg. Hij wordt welkom geheten door burgemeester Loes van der Meijs en kinderburgemeester Olle Sekhuis. Sinterklaas neemt ruim de tijd om de kinderen te begroeten.
  Ook dit jaar zal de Sint weer tientallen Pieten meebrengen naar Doesburg, waaronder zijn eigen Muziekpieten komen natuurlijk ook weer mee en zullen er beslist weer een gezellige boel van maken.

  Om ongeveer 14.00 uur vertrekt het rijtuig met de Sint en de burgemeesters onder begeleiding van het Muziekkorps der Voormalige Schutterij vanaf de IJsselkade via de Veerpoortdijk, Korte Veerpoortstraat, Veerpoortstraat, Kosterstraat, Markt, Kerkstraat en Roggestraat naar het stadhuis. Op het bordes zal de Sint officieel door burgemeester en wethouders worden ontvangen.
  Daarna wordt er een korte rondrit gemaakt door de binnenstad. In de Kerkstraat stapt Sinterklaas uit en maakt een wandelingetje door de winkelstraten. Van ongeveer 14.45 uur tot 16.15 uur houdt de Sint in een tent in de Kerkstraat zitting voor de kleinsten. Zij kunnen, even weg van de drukte op straat, in alle rust een bezoekje brengen aan Sinterklaas. In de andere winkelstraten is die middag van alles te doen. Zo is er een disco met Pieten in de Meipoortstraat en het stadsdraaiorgel Erica speelt vrolijke sinterklaasmuziek.