Intocht Sinterklaas

  Start programma: Ons Huis, Rheden
  12 november 2022
  11:00 uur


  RHEDEN – Sinterklaas zet zaterdag 12 november voet aan wal in het dorp Rheden. Hij wordt rond 12.30 uur verwelkomd in de haven van de Meteoor.

  Deze feestelijke dag begint om 11.00 uur in de zaal van Ons Huis, met een optreden van Max en Sjappie. Deze show is gratis toegankelijk. Rond 11.45 uur is het verzamelen op het Meester B. van Leeuwenplein, om vervolgens gezamenlijk tegen 12.00 uur met de Wegwijspieten te vertrekken naar de haven. De tocht wordt gemaakt onder begeleiding van de speciaal voor de intocht samengestelde gelegenheidsband, bestaande uit muzikanten van het Rhedens Fanfare Corps en de March & Showband Rheden. De route van de stoet naar de haven gaat via de Arnhemseweg, Veerweg, Apollostraat, Dorpsstraat en de Schaarweg.
  Rond 12.30 uur wordt de Sint met zijn Pieten met de boot in de haven verwacht. Nadat Sinterklaas de kinderen begroet heeft, stapt hij in zijn voertuig om in optocht via de Apollostraat, Dorpsstraat en Groenestraat weer aan te komen voor Ons Huis op het Meester B. van Leeuwenplein. Daar zal hij feestelijk worden onthaald en officieel welkom worden geheten door dorpswethouder Gea Hofste van de gemeente Rheden. De SNOR en clowns Max en Sjappie maken dit onthaal extra feestelijk.
  De Sint zal na de ontvangst de tijd nemen voor een kort praatje en het maken van een foto of het in ontvangst nemen van tekeningen en verlanglijstjes.

  De Sinterklaasintocht Rheden wordt onder andere mogelijk gemaakt door de vrijwilligers van de Sint Nicolaas Organisatie Rheden (SNOR), de ondernemers van BIZ/Centrum Rheden, Stichting Verkeersregelaars Rheden en Rhedens Dorpsbelang, alsmede Partycentrum Ons Huis, PLUS Rheden (sponsoring catering), Rhedens Maal, het Dorpshuis, WSV De Engel, De Meteoor, het Rhedense Fanfare Corps, de March & Showband en de vrijwillige brandweer Rheden.