Fruitshow

  Museumtuin, Doesburg
  13 november 2022
  10:00 uur


  DOESBURG – Museumtuin ’t Olde Ras bestaat dertig jaar. Geheel volgens traditie worden ook dit jaar weer honderden appel- en perenrassen uit eigen collectie uitgestald tijdens de Fruitshow. Het gaat om rassen die ooit op Nederlandse bodem hebben gestaan en door vrijwilligers worden behouden.

  Op de Fruitshow kunnen de appels en peren niet alleen bewonderd worden, maar er is ook een proeftafel, waar bezoekers de verschillende rassen kunnen proeven, ruiken en met elkaar vergelijken. Daarnaast kan er bij de brandende haard genoten worden van de, op de Fruitshow inmiddels beroemde, appeltaart en zelfgemaakt appelsap. In de kwekerij, waar veel oude fruitboomrassen in diverse vormen en leeftijden staan, start tijdens de Fruitshow de boomverkoop. Bij het uitzoeken van een boom wordt advies gegeven over aankoop, aanplant en teeltwijze. Aan het eind van de dag krijgen bezoekers een leuke attentie mee naar huis.
  De Fruitshow wordt gehouden op zaterdag 12 en zondag 13 november, van 10.00 tot 17.00 uur, aan Parallelweg Den Helder 1 in Doesburg. Parkeren is gratis op de door de Museumtuin aangegeven plaatsen. Entree kost 3 euro en moet contant en graag zo veel mogelijk gepast betaald worden. Er is geen mogelijkheid om te pinnen op de Fruitshow.

  tolderas.nl

  06-51268802