Filmhuis: Round Midnight

  Het Arsenaal, Doesburg
  6 november 2022
  10:30 uur


  DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont vrijdag 4 en woensdag 9 november de film Moonage Daydream. In het kader van Doesburg Jazz wordt zaterdag 5 en zondag 6 november Round Midnight vertoond. Alle films zijn te zien in Het Arsenaal.

  Moonage Daydream is de titel van een fantastische, genre-overschrijdende filmische ervaring, gebaseerd op een van de meest iconische wereldberoemde rocksterren allertijden: David Bowie. Te zien zijn nooit eerder vertoonde concertbeelden, waarbij veel van Bowie’s beste nummers weer tot leven worden gewekt. Daarnaast worden de andere creatieve aspecten van Bowie uitgelicht, zoals dans, schilderen, beeldhouwen en video- en audiocollages.
  Deze film is te zien op vrijdag 4 november en woensdag 9 november om 20.00 uur.

  Round Midnight is een tragische jazzfilm uit 1986, die begint in het Parijs van 1959. Ooit was tenorsaxofonist Dale Turner één van de grootsten. Nu woont hij in een hotel, samen met andere zwarte Amerikaanse muzikanten, die hem proberen van alcohol en drugs af te houden, zodat hij elke avond kan optreden. Een jonge kunstenaar, die erg onder de indruk is van zijn muziek, neemt de muzikant onder zijn hoede en zorgt ervoor dat hij weer gaat componeren en opnemen. De saxofonist geeft zelfs de alcohol op, maar het is de vraag of hij dit in New York, zonder hulp van zijn Franse vriend, kan volhouden.
  Deze film wordt vertoond in het kader van Doesburg Jazz en is daarom op zaterdag 5 en zondag 6 november al om 10.30 uur te zien, vanwege de bandjes die later op de dag live te horen zijn. Deze film heeft een pauze en er is een inleiding van Henk van Rossum, docent gitaar jazz en pop bij Artez in Arnhem.

  filmhuis-doesburg.nl