Thema-avond Voltooid Leven

  Kerk, Hummelo
  8 november 2022
  20:00 uur


  HUMMELO – De thema-avond die op dinsdag 8 november wordt gehouden in de kerk van Hummelo draait om het onderwerp Voltooid Leven. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.
  In 2020 diende Pia Dijkstra van D66 het initiatiefwetsvoorstel ‘Voltooid Leven’ in: mensen van 75 jaar en ouder hulp bij zelfdoding verlenen als ze vinden dat hun leven ‘voltooid’ is. Het is een thema vol haken en ogen, sociaal, maatschappelijk, ethisch, religieus, juridisch, politiek. Een complex onderwerp, dat vraagt om een breed maatschappelijk debat.
  Vandaar een initiatief voor een thema-avond in de kerk van Hummelo, waar vanuit verschillende invalshoeken het Voltooid Leven belicht zal worden. Sprekers zijn Eric Assink, Scen-arts, ds Karin Spelt en ds Elise Wijnands. De bedoeling is om vervolgens gedurende de winterperiode bijeenkomsten te organiseren voor kleine groepen. Dan kan het onderwerp, voor wie dat wil, verder besproken en bediscussieerd worden. De initiatiefnemers verwachten dat het gekozen thema zal leiden tot boeiende gesprekken en dat niet alleen door en over ouderen, maar over hoe het leven op alle leeftijden ervaren wordt. Iedereen is welkom, toegang is vrij.

  Tel. 0314-380306