Voorstelling ChaoZ

  Het Arsenaal, Doesburg
  19 november 2022
  20:00 uur


  DIEREN/DOESBURG – Toneelgroep ChaoZ uit Dieren speelt op vrijdag 11 en zaterdag 12 en op zaterdag 19 en zondag 20 november het stuk ‘De God van de Slachting’. Deze zwarte komedie van Yasmina Reza is op deze dagen te zien in Het Arsenaal in Doesburg.

  In ‘De God van de Slachting’ komen twee echtparen door een nogal pijnlijke gebeurtenis met elkaar in contact. De 11-jarige zoon van het ene echtpaar slaat met een stok twee tanden uit de mond bij de zoon van het andere. De bijeenkomst in het huis van het slachtoffer dient ter verontschuldiging, een formaliteit. Geen probleem voor moderne, fatsoenlijke mensen. Toch? De betrokkenen zijn alle vier succesvol, ontwikkeld, verstandig en politiek uiterst correct. Maar wat beschaafd, bijna vriendschappelijk begint, zal in een catastrofe eindigen. Hoe dun is het vliesje dat beschaving heet?
  Het stuk wordt gespeeld door Folkert Terpstra, Marijke van Huijstee, Monica van Gessel en Bernard Peppelman. De regie is in handen van Kim Som. Kaarten zijn verkrijgbaar via filmhuisdoesburg.stager.nl/ticketservicedoesburg/tickets. De voorstelling begint op 11, 12 en 19 november om 20.00 uur, op zondagmiddag 20 november is de aanvang 14.00 uur.