Wandeling OKRR

  Start: Schweer bey der Beckehof, Dieren
  6 november 2022
  13:00 uur


  DIEREN – De Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal heeft op zondag 6 november de laatste dorpswandeling van dit seizoen staan. Deze voert door Dieren en start om 13.00 uur in de kapel van de Schweer bey der Becke Hof aan de Harderwijkerweg in Dieren. Gids Jos Leeman verteltbij de start iets over de persoon Schweer bey der Becke , een Amsterdamse koopman die in zijn testament bepaalde dat een hofjescomplex moest worden gebouwd in Dieren voor ouderen die lidmaten dienden te zijn van de hervormde gemeente te Amsterdam en Dieren. Het complex kwam in 1913 tot stand. De 34 woningen zijn in de loop der jaren aangepast met behoud van oorspronkelijke interieur onderdelen en worden nu verhuurd door de woningstichting Vivare.
  Een deel van de naastgelegen woonwijk tussen de Harderwijkerweg en de Wilhelminaweg is gebouwd naar ontwerp van de beroemde architect K.P.C. de Bazel. Achterneef van de architect Fred van Daalen vertelt over hem en de familie De Bazel. Vervolgens wordt een wandeling gemaakt in en rond de Schweer bey der Becke hof en langs de woningen van De Bazel.
  De wandeling is gratis voor leden van de Oudheidkundige Kring. Andere deelnemers betalen 3 euro. Ter plekke lid worden kan ook. De wandeling duurt circa anderhalf uur, de gidsen zijn Albert Lentink en Jeroen van Gessel. Aanmelden/reserveren kan via wandeling@oudheidkundigekring.nl.