Max Havelaar Musical

  Theothorne, Dieren
  4 november 2022
  19:30 uur


  DIEREN – Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Wereldwinkel Eerbeek hebben de Wereldwinkels in de regio geregeld dat een unieke musical over Max Havelaar naar Dieren komt. Op vrijdag 4 november is de voorstelling te zien in Theothorne.

  Deze theaterproductie is een prachtig eerbetoon aan één van Nederlands grootste schrijvers, Eduard Douwes Dekker, alias Multatuli, bekend geworden door zijn boek Max Havelaar. Dat boek is een aanklacht tegen de wantoestanden in Nederlands-Indië in het midden van de 19e eeuw, waar de bevolking eeuwenlang werd uitgebuit door de Nederlanders. De naam Max Havelaar is daarom gekozen als keurmerk voor FairTrade producten, die al tientallen jaren in Wereldwinkels en supermarkt worden verkocht.
  De musical wordt gespeeld door de Nederlandse Musical Academie. Drie spelers zorgen voor een afwisselende presentatie door voortdurend van rol en kleding te wisselen. Het publiek maakt kennis met Batavus Droogstoppel, de Regent van Lebak, Saïdja en Adinda en natuurlijk ook Max Havelaar zelf.

  De voorstelling vindt plaats op vrijdagavond 4 november in schouwburg Theothorne in Dieren en begint om 19.30 uur. De voorstelling (zonder pauze) duurt tot 20.45 uur. Een kaartje kost 7,50 euro en is te koop bij de Wereldwinkels in Eerbeek, Beekbergen en Apeldoorn, maar ook vanaf een half uur voor aanvang van de voorstelling in Theothorne zelf.