Filmhuis: Along the Way

  Theothorne, Dieren
  1 november 2022
  20:00 uur


  DIEREN – Filmhuis Dieren heeft de komende week twee films op het programma staan. Vrijdag 28 oktober is om 20.00 uur de film Nowhere Special te zien. Dinsdag 1 november wordt, in samenwerking met de bibliotheek, de film Along the Way vertoond, eveneens om 20.00 uur. Beide films zijn te zien in Theothorne.

  Nowhere Special is een indringend en lief Brits drama over een vader die een belangrijke keuze moet maken voor de toekomst van zijn zoontje. John is een 35-jarige alleenstaande glazenwasser in Noord-Ierland, die de zorg heeft over zijn zoontje Michael van vier. John heeft echter niet lang meer te leven, dus gaat hij op zoek naar de perfecte ouders voor Michael. Hij denkt te weten wat hij zoekt en weet zich gesteund door het adoptiebureau, maar het perfecte gezin lijkt niet te bestaan.
  Along the Way gaat over twee jonge vrouwen, de 19-jarige Afghaanse tweelingzussen Zahra en Fatima, die tijdens hun vlucht naar Europa hun familie kwijtraken. Om te overleven in een vijandige wereld van mensensmokkelaars en drugsdealers komen zij voor keuzes en dilemma’s te staan die hun symbiotische relatie en geweten zwaar op de proef stellen.

  Filmhuis Dieren maakt bovendien vast bekend dat op dinsdag 8 november de film Wolf te zien is, zowel ’s middags als ’s avonds. Daarnaast kondigt de organisatie het Filmfestival aan, dat in januari wordt gehouden. Dit festival bestaat uit een weekend vol films met gratis toegang voor iedereen, dankzij financiële steun van De Buurtschap van Dieren. Dit jaar is het Filmfestival om organisatorische redenen niet in oktober, maar in januari.