Concert Monteverdi Kamerkoor

  Martinikerk, Doesburg
  23 oktober 2022
  15:00 uur tot 23:59 uur


  DOESBURG – Het Monteverdi Kamerkoor Utrecht zingt zondag 23 oktober in de Martinikerk in Doesburg. Onder leiding van dirigent worden werken ten gehore gebracht uit de rijke koorcultuur van de Baltische staten. Daarnaast wordt op orgel het bekende Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt uitgevoerd.

  Het Monteverdi Kamerkoor Utrecht zingt hedendaagse Baltische folklore en brengt een sprankelend programma met werk van componisten uit Estland, Letland en Litouwen. In de werken staan de natuur en de dagelijkse dingen centraal. Het koor bezingt de magische wereld van de bossen, de meren, de zee en de volksgeschiedenis van de uitgestrekte Baltische landschappen. In de bijzondere, beeldende muziek zijn de klanken van de natuur te horen; het huilen van de wind in de zeilen van een schip op zee, een zomers bos vol kwetterende vogels, het vallen van de avond.

  Het Monteverdi Kamerkoor Utrecht werd opgericht in 1989 en is de afgelopen 30 jaar uitgegroeid tot een enthousiaste groep van circa 22 zangers die de passie voor muziek samen deelt en uitdraagt. Het koor werd meerdere malen bekroond met prijzen, zoals de eerste prijs tijdens het Nederlands Koren Festival in Rotterdam.
  Het concert in de Martinikerk in Doesburg begint om 15.00 uur. Kaarten kosten 17,50 euro en zijn te bestellen via www.stidomu.nl of voor het concert tegen contante betaling verkrijgbaar aan de kerk. Donateurs van StiDoMu betalen 15 euro.

  Foto: Arie Lam