Filmhuis: Knor

  Theothorne, Dieren
  25 oktober 2022
  14:30 uur


  DIEREN – Filmhuis Dieren vertoont komende week drie films. Op vrijdag 21 oktober is om 20.00 uur het drama Where the Crawdads Sing te zien. Op dinsdag 25 oktober om 14.30 wordt de animatie Knor gedraaid en om 20.00 uur de tragikomedie El Buen Patron.

  Where the Crawdads Sing is een meeslepende, mysterieuze film, gebaseerd op de gelijknamige roman. Kya wordt als kind in de steek gelaten en moet zichzelf zien te redden in het moerasgebied van North Carolina. Door de geruchten over het ‘moerasmeisje’ die jarenlang rondgaan in Barkley Cove raakt de slimme en veerkrachtige Kya steeds meer geïsoleerd. Als ze in contact komt met twee jonge mannen uit het dorp, gaat er een nieuwe wereld voor haar open. Maar als één van die twee dood gevonden wordt, wordt Kya meteen aangewezen als hoofdverdachte.

  In Knor krijgt Babs voor haar 9e verjaardag het varkentje Knor cadeau. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee. Alleen op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt, mag Babs hem houden. Maar dan blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor. Hij doet mee met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens.

  El Buen Patron gaat over de charismatische fabriekseigenaar Blanco. Hij staat onder druk omdat hij kans maakt op een lokale onderscheiding voor zakelijke uitmuntendheid. Maar Blanco’s perfecte plaatje wordt bedreigd wanneer hij te maken krijgt met een ontslagen werknemer die uit is op wraak, een depressieve opzichter en een verliefde en ambitieuze stagiaire. Om zijn kansen op de prijs niet te verspelen en de balans in zijn bedrijf te herstellen, bemoeit de manipulatieve ‘goede baas’ zich schaamteloos met het privéleven van zijn medewerkers en overschrijdt hij bijna elke denkbare grens. Hiermee zet hij onbewust een explosieve kettingreactie met grote gevolgen in gang.

  www.filmhuisdieren.nl