Film historisch Doesburg

  Podium Doesburg, Doesburg
  10 november 2022
  20:00 uur


  DOESBURG – Koningin Juliana die de nieuwe brug opent. Het speelkwartier op de lagere school. Schepen die laden en lossen in de haven, of de legendarische stoomtram. Het zijn maar enkele voorbeelden van de onderwerpen die te zien zijn tijdens drie bijzondere filmvoorstellingen van Stad en Ambt Doesborgh. Historische bewegende beelden van Doesburgse gebeurtenissen die voor het merendeel stammen uit de periode tussen 1935 en 1955. De films zijn te zien bij Podium Doesburg op donderdag 13 oktober en 10 november.

  Velen kennen de verhalen van hun ouders en grootouders en in veel gevallen zijn ook hun oude foto’s bekend. Maar bewegend beeld? Dat is een heel ander verhaal. Wie heeft er ooit met eigen ogen gezien hoe de voormalige schipbrug werd uitgevaren? En hoe geloofwaardig is dat verhaal van opa over een auto die over de bevroren IJssel reed?
  Stad en Ambt Doesborgh heeft over dat soort onderwerpen ruim twee uur aan bijna vergeten en unieke beelden verzameld. Bewegend beeld van blikfabriek Verblifa, van de restauratie van De Waag. Sportende voormalige leden van Sportclub Doesburg en de Doesburgse Watersport Vereniging en nog veel meer.

  De films worden vertoond bij Podium Doesburg op donderdag 13 oktober om 20.00 uur en op donderdag 10 november om 15.00 uur en om 20.00 uur. De zaal is 30 minuten voor aanvang geopend. Tickets kosten 6 euro en zijn verkrijgbaar bij Streekmuseum De Roode Toren en op podiumdoesburg.nl.