Ontdek het Wood Wide Web

  Bezoekerscentrum Veluwezoom, Rheden
  15 oktober 2022
  11:00 uur


  RHEDEN – Op zaterdag 15 oktober van 11.00 tot 13.00 uur gaat een gids van Natuurmonumenten met deelnemers op pad om te ontdekken waarom bomen zo bijzonder zijn. Tijdens de wandeling over landgoed Heuven in Rheden leren deelnemers welke bomen er staan en waarom bomen zo bijzonder zijn.
  De Duitse boswachter Peter Wohlleben beschrijft in zijn boek ‘Het verborgen leven van bomen’ hoe bomen samenleven in het bos. De activiteit van Natuurmonumenten is geïnspireerd op zijn boek. Bossen hebben hun eigen internet. Wetenschappers noemen het het ‘wood wide web’ en het wordt gevormd door schimmels. Via de myceliumdraden van schimmels blijken planten met elkaar in contact te staan, informatie te kunnen uitwisselen en zelfs voedingsstoffen te kunnen transporteren.
  De wandeling start vanaf Bezoekerscentrum Veluwezoom op landgoed Heuven, in Rheden. De activiteit kost 7 euro voor leden van Natuurmonumenten en 10 euro voor niet-leden. Dit is een activiteit voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar. Aanmelden kan via natuurmonumenten.nl/bezoekerscentrum-veluwezoom. Natuurmonumenten raad aan om stevige schoenen aan te doen, bedekkende warme/regenkleding te dragen en achteraf te controleren op teken. Honden zijn bij deze activiteit niet welkom.

  Foto: Natuurmonumenten

  a.meiners@natuurmonumenten.nl