Concert Ballagan

  Sjoel, Dieren
  16 oktober 2022
  15:00 uur


  DIEREN – Duo Ballagan verzorgt zondag 16 oktober een concert in de Dierense sjoel, getiteld ‘Een reis door de wereld van de klezmermuziek’. De muzikanten nemen het publiek mee door de geschiedenis van de joods folkloristische muziek. Muziek, beelden en foto’s laten een geografische tijdlijn zien door de eeuwen heen.
  Klezmermuziek vindt zijn oorsprong in de Joodse cultuur in Oost-Europa. Het is in eerste instantie de aanduiding voor instrumentale bruiloftsmuziek, maar de stijl ontwikkelde zich ook naast dansmuziek tot een complete muziekstijl met rituele en luistermuziek.
  De naam Ballagan betekent ‘een gezellige rommel’. Het duo gebruikt deze naam vanwege de veelzijdigheid in de muzikaal Jiddische folklore. Ballagan bestaat uit klarinettist en saxofonist Rob van het Reve en pianist Claire van Bijleveld-Bartels.
  Het concert wordt gegeven in de Dierense Sjoel aan de Spoorstraat in Dieren. Het programma begint om 15.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur. De kosten bedragen 12,50 euro, contant te betalen. Aanmelden kan via post@dedierensesjoel.nl.