Filmhuis: Elvis

  Theothorne, Dieren
  9 oktober 2022
  20:00 uur


  DIEREN – Het programma van het Filmhuis Dieren is deze week iets gewijzigd. Op zondagavond 9 oktober wordt de film Elvis getoond om 20.00 uur. Op dinsdag 11 oktober is het drama Delicieux te zien om 14.30 en 20.00 uur. De films worden vertoond in Schouwburg Theothorne.

  Elvis is een groots opgezette bioscoopfilm, waarin het leven van Elvis wordt verteld vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager Colonel Tom Parker. Aan de hand van Parker schetst de film de meer dan 20 jaar beslaande complexe dynamiek tussen hem en Presley.
  Délicieux is een innemende Franse kostuumfilm, waarin te zien is hoe aan de vooravond van de Franse Revolutie het eerste restaurant ontstond. De culinaire hoogstandjes en politieke ontwikkelingen bieden een smakelijk feelgood-drama. Wanneer kok Pierre Manceron zijn adellijke werkgever en diens gasten een nieuw gerecht voorzet, wordt hij op staande voet ontslagen. Met eten dient men niet te spotten. Manceron en zijn zoon vluchten naar het platteland om een herberg te runnen. Als de mysterieuze Louise arriveert, blijkt zij in staat Manceron weer met plezier te laten koken. Het duurt niet lang of de kok tovert de herberg om in een gastronomisch paradijs: het allereerste Franse restaurant.