Filmhuis: Falling for Figaro

  Het Arsenaal, Doesburg
  29 september 2022
  14:30 uur


  DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont komende week drie films in de filmszaal in Het Arsenaal. Dit keer zijn dit twee komedies en een drama.

  ‘Ich bin dein Mensch’ is de titel van een verrassende romantische komedie waarin wetenschapper Alma meedoet aan een bijzondere studie om in aanmerking te komen voor extra onderzoeksbudget. Ze moet drie weken lang samenwonen met een levensechte robot, die volledig op haar persoonlijke behoeftes en karakter is afgestemd en zo ontmoet ze de vriendelijke en aantrekkelijke Tom. De film is te zien op woensdag 28 september om 20.00 uur.

  ‘Falling for Figaro’ is ook een romantische komedie en te zien als matinee op donderdag 29 september om 14.30 uur. De succesvolle Millie geeft haar goedbetaalde baan en luxe appartement in Londen op om haar droom, operazangeres worden, na te jagen. Ze laat ook haar vriend achter en vertrekt naar de Schotse Hooglanden waar ze les krijgt van de beruchte operadiva Meghan. Prachtige beelden van de Schotse Hooglanden worden afgewisseld met heel veel zang in deze feelgoodfilm.

  ‘Lunana, a yak in the classroom’ speelt zich af in Bhutan, een land in Azië dat in de Himalaya ingeklemd ligt tussen China (Tibet) en India. De jonge leraar Ugyen wordt voor zijn laatste opleidingsjaar naar het extreem afgelegen bergdorpje Lunana gestuurd. De grote hoogte en het gebrek aan voorzieningen van zijn primitieve nieuwe omgeving, zorgen ervoor dat hij meteen na aankomst wil vertrekken. Het warme welkom van de kinderen en de spirituele kracht van de dorpelingen brengen hem echter tot inkeer. De film is te zien op vrijdag 30 september en woensdag 5 oktober op 20.00 uur.

  filmhuis-doesburg.nl