Optreden opera duo Ventier

  Podium Doesburg, Doesburg
  2 oktober 2022
  13:30 uur


  DOESBURG – Sopraan Elles Venhuizen en mezzosopraan Aaike Nortier willen hun grote passie voor opera terugbrengen in de samenleving. Op zondag 2 oktober laten ze in Doesburg horen dat opera niet oubollig is, of stoffig, maar juist veelzijdig en verfrissend.

  “Opera is iets voor oude grijze mannen met veel te veel geld en een witbehaarde buik?” Daar kunnen de twee theatrale zangeressen zich wel een beetje in vinden, maar oorspronkelijk was opera juist bedoeld voor het gewone gepeupel, voor de jeugd. Operaduo Ventier wil dit terugbrengen en schrijft daarom toegankelijke voorstellingen over en met opera’s, voor iedereen.
  Tijdens de Culturele Zondag zijn er bij Podium Doesburg twee klassieke concerten, die worden geprogrammeerd in samenwerking met het conservatorium van ArtEZ University of the Arts in Zwolle. De concerten zijn gratis toegankelijk, maar het publiek wordt gevraagd om een vrijwillige financiële bijdrage te doen. De musici zijn gevorderde talenten van de afdeling klassieke muziek van ArtEZ. De concerten duren 30 tot 45 minuten en starten om 13.30 uur en om 15.00 uur. Tijdens de concerten is geen inloop mogelijk.

  Foto: Operaduo Ventier