Start cursus Kunst in Beeld

  Cultuurhuis Pater Dekker, Eerbeek
  25 oktober 2022
  19:30 uur


  BRUMMEN/EERBEEK – Voor liefhebbers van kunst en tentoonstellingen is er weer een cursus Kunst in Beeld in de bibliotheek. Tijdens drie interactieve lezingen vertelt kunsthistorica Iris Maalderink-Besselink over Fernand Léger en het kubisme.
  Fernand Léger staat tijdens de opkomst van het Kubisme in de 20e eeuw aan het begin van zijn kunstcarrière. Zijn interpretatie van het Kubisme wordt in die tijd ook wel het Tubisme genoemd, door de buisvormen die in zijn werken verschijnen.
  Iris Maalderink is kunsthistorica en zij geeft al ruim tien jaar cursussen kunstgeschiedenis. Ook geeft Iris rondleidingen in Museum MORE in Gorssel, in Kasteel Ruurlo en in het Kröller-Müller Museum
  De cursussen zijn op de dinsdag 18 oktober, 1 en 29 november van 19.30 tot ongeveer 21.30 uur in Bibliotheek Brummen en op dinsdag 25 oktober, 22 november en 6 december ook van 19.30 tot ongeveer 21.30 uur bij het Cultuurhuis Pater Dekker in Eerbeek. Aanmelden kan op bibliotheekbrummenvoorst.nl. Leden van de Bibliotheek betalen 40 euro voor deelname, niet-leden betalen 50 euro.