Klankschalenconcert in Hall

HALL – Op vrijdagavond 18 juni vindt er een klankschalenconcert plaats in het buitengebied van Hall. Vanaf 19.30 uur is er ontvangst met een kopje koffie of thee. Ada de Graaf van Aruna uit Dieren zal het concert verzorgen. Liggend op een mat of zittend op een stoel, wordt men tijdens het concert ondergedompeld in de warme klanken van klankschalen en andere akoestische instrumenten. Mindfulnesstrainer Jantine Peters is gastvrouw en verzorgt een inleidende meditatie. Na afloop kan nog worden nagepraat, bij droog weer bij de vuurkorf buiten in de boomgaard. Locatie van het concert is natuurboerderij de Mhene, Lendeweg 4a in Hall. Meer informatie en opgave kan bij Jantine Peters via www.aandachtgeeftjekracht.nl of tel. 0617 369 599.

Veluwonen legt op duizendste huis zonnepanelen

EERBEEK – Patricia uit Eerbeek was de duizendste huurder van woningcorporatie Veluwonen die zonnepanelen kreeg. Ter ere van deze mijlpaal ontving zij van Marco de Wilde, directeur van Veluwonen, een speciale stoepsteen.
Woningcorporatie Veluwonen is in juni 2020 begonnen met het aanbieden van zonnepanelen aan huurders die een geschikt dak hebben. Inmiddels blijkt dat heel veel huurders meedoen en daardoor heeft Veluwonen in mei op het duizendste huis zonnepanelen gelegd. Het is de bedoeling dat de komende jaren zoveel mogelijk geschikte daken zonnepanelen krijgen als de huurder dat wil of bij verhuizing.

DoesburgVertelt zoekt spullen van Ubbink

DOESBURG – Op de plek waar nu Gieterij Doesburg ligt startte Barend Ubbink in 1896 zijn gieterij. Uit dat bedrijf kwam later Ubbink BV voort. Komende maand starten de festiviteiten rond het 125-jarig bestaan. DoesburgVertelt is bezig met onderzoek naar en productie van verhalen en filmdocumenten over die periode. Daarbij raakte het team onder de indruk van de enorme verscheidenheid aan producten die in al die jaren onder de naam Ubbink zijn gemaakt.
Ongetwijfeld zijn er in veel Doesburgse huizen nog producten of afbeeldingen van die ‘Ubbink producten’ te vinden. Daarom wil Doesburg Vertelt proberen die als verzameling bij elkaar te brengen in zoiets als een virtueel museum. “Heeft u nog iets van Ubbink in huis (fysiek of op foto), maak dan een foto of stuur die naar info@hethuisdoesburg.nl”, roept DoesburgVertelt op. “Liefst met een korte toelichting of het verhaal dat erbij hoort. Wie weet kunnen we er samen een mooie virtuele tentoonstelling van maken!”
Een greep uit de productie van de afgelopen 125 jaar: glas- en dakramen, dakgoten, kachelroosters, remblokken voor de NS en Staatsmijnen, rijstpannen, deurgrendels, keilbouten, rioolputten, grafkruizen, vloerroosters, hekpalen, verkeersborden, kachels, koffiemolens, haarden, strijkijzers, machines voor de confectie-industrie, gordijnrails, kamerplinten, rolhorren, rolgordijnen, de 4 jaargetijden tuinstoel, vacuumgevormde tuinvijvers, kweekbakken, zandbakken, vogeldrinkbakken, kunststof daken voor schuur,carport of garage, kruiwagens, dakdoorvoeren en zelfs granaten:

Business & Shopping: Bosque is klaar om gasten te ontvangen

EERBEEK – Bosque is er klaar voor om gasten te ontvangen en het team staat te trappelen om te beginnen. Sinds de versoepelingen van 5 juni is iedereen welkom op de nieuwe feest- en ontmoetingslocatie aan de Harderwijkerweg in Eerbeek.

De afgelopen maanden heeft het team van Bosque hard gewerkt om van voormalig partycentrum de Heideroos een mooie feest- en ontmoetingslocatie te maken. En dat is gelukt. Er zijn twee zalen en twee vergaderruimtes gerealiseerd en aan de achterkant van het pand is een serre aangebouwd. Het terras is aangelegd, de boomgaard is aangeplant en vorige week zijn aan de voorzijde mooi herkenbare vlaggen en logo’s aangebracht. “Het is heel mooi geworden”, zegt eigenaar Ronald Burgers van Catering Groep Nederland trots. “We zijn heel blij met deze locatie aan de rand van het bos. Er zijn al edelherten op bezoek geweest in de boomgaard.”

Bosque is een unieke locatie voor vergaderingen, teambuilding, feesten en bruiloften. “Reserveer met jouw gezelschap een ruimte op deze prachtige locatie. Er zijn mogelijkheden voor allerlei groepsgroottes tot zeker 400 personen”, aldus Ronald. Hij is daarnaast van plan avonden te organiseren waarop mensen ook in kleinere gezelschappen terecht kunnen. “Voor de vakantie willen we nog een Bouwvak-barbecue houden en in oktober, bij de start van het wildseizoen, staat een ‘wild openingsfeest’ op de planning om alsnog de opening te vieren van onze feest- en ontmoetingslocatie.”

www.beleefbosque.nl
tel. 085-0862851

Ellecommer brengt dichtbundel uit

ELLECOM – De van origine West-Zeeuws-Vlaamse dichter Gaël van Heijst (1990) woont krap negen maanden in Ellecom. Toch zijn de plaats en omgeving al vaak het decor voor zijn poëzie (én fotografie) in zijn debuutbundel ‘Twijfelweefsel’, die hij recent publiceerde. Eerder vond zijn werk een weg naar verschillende online publicaties.
In zijn debuut neemt Van Heijst de lezer in ruim 40 gedichten mee op reis. De thematiek wisselt, maar één ding staat vast: de karakters zijn in gesprek. Met een ander of zichzelf. De gedichten zijn persoonlijk en bevatten vaak een komische ondertoon. Zo is er voor ieder wat wils.
In december 2020 won de dichter de Schrijverspodiumprijs en daarmee een publicatie via uitgever Kirjaboek. Ter gelegenheid van zijn debuut licht Gaël elke dag een week lang een gedicht uit. Deze zijn te lezen én beluisteren op zijn Instagram pagina: www.instagram.com/gaelvanheijst. De bundel is te bestellen via www.kirjaboek.nl/twijfelweefsel.

HV Brummen gaat competitie in met nieuw F-team

BRUMMEN – Handbalvereniging Brummen is er trots op dat zij in september in competitieverband kan starten met een F-team. De vereniging geeft vanaf eind april trainingen voor de H- en F-jeugd, de jongens en meisjes van 5 tot en met 8 jaar. Dit was zo’n succes dat nu een team kan worden geformeerd. Dit team speelt elke maand één of twee keer in toernooiverband drie of vier wedstrijdjes bij verschillende verenigingen in de regio. En natuurlijk in de Bhoele in Eerbeek.
Kinderen die kennis willen maken met dit team, kunnen tot eind juni nog meedoen met de buitentrainingen, die op woensdag van 15.30 tot 16.30 uur worden gegeven op het grasveldje aan de Schaepmanstraat in Brummen. Vaanf 1 september wordt op dat tijdstip binnen getraind in sportzaal Rhienderoord in Brummen. Wie meer wil weten, kan contact opnemen via info@handbal-brummen.nl of tel. 06-23701444.

D66 Brummen – Eerbeek stelt vragen over Apeldoorns Kanaal

GEM. BRUMMEN – De gemeenteraad van Brummen heeft in de vergadering van donderdag 18 maart het college de opdracht gegeven uit te zoeken hoe de weg langs het Kanaal veiliger gemaakt kan worden. Ook werden burgemeester en wethouders verzocht samen te werken met buurgemeenten Rheden en Apeldoorn.

Op deze opdracht is de fractie van D66 middels schriftelijke vragen teruggekomen bij het college. De fractie wil graag duidelijkheid over wat er allemaal moet gebeuren om het Brummense deel van de weg veiliger te maken en of een verlaging van de snelheid tot maximaal 60 kilometer daar een goede maatregel voor is. In Apeldoorn is inmiddels, na een aangenomen motie door de gemeenteraad, besloten de maximum snelheid terug te brengen.
Wethouder Pouwel Inberg heeft inmiddels al laten weten dat het Brummens college nu overlegt met de raden van Rheden en Apeldoorn en met de Provincie. Wat daaruit gaat komen is nog afwachten. Maar dat er overlegd wordt is een stap in de goede richting, vindt D66 Brummen – Eerbeek.

55Plus Soos moet nog even wachten

LOENEN – Bij het ontmoetingscentrum De Bruisbeek in Loenen is met ingang van 7 juni al veel van start gegaan, maar helaas moeten de leden van de 55PlusSoos nog even geduld hebben. Na overleg met de overheid bleek dat bijeenkomsten waar alleen koffie gedronken wordt wel mogen, maar dat gezamenlijk kaarten en rummikuppen niet mag zolang er 1,5 meter afstand gehouden moet worden. De deskundigen verwachten dat per 1 september dit weer mogelijk is. Helaas kan daarom de soos nog niet herstarten. De leden krijgen weer tijdig bericht van het bestuur wanneer weer wordt begonnen.

Trainingen Senior Vitaal

RHEDEN – Ieke Salden verzorgt in Rheden Senior Vitaal-trainingen. In deze openlucht circuittraining wordt het accent gelegd op verbeteren van kracht, balans, uithoudingsvermogen, bewegelijkheid van de spieren en gewrichten en reactievermogen. De training is geschikt voor 55-plussers en anderen die niet goed mee kunnen komen in het reguliere bewegingsaanbod. Ook beginnende sporters zijn welkom, iedereen doet mee op zijn eigen niveau. De trainingen zijn op dinsdagen om 13.30 uur op de sportvelden van korfbalvereniging Rheko aan de IJsselsingel in Rheden. Iedereen kan vrijblijvend komen kennismaken en een proeftraining doen. Daarna kost deelname 5 euro per keer. Er is geen abonnement.

Ieke Salden, tel. 06-50494270

Bijeenkomst Velps Middagkoor

ROZENDAAL – Hoewel er nog niet samen gezongen mag worden, komt het Velps Middagkoor op dinsdag 15 juni weer bijeen. Dit keer lekker in de buitenlucht, het terras van de Oranjerie van Kasteel Rozendaal. De leden van het koor, de leeftijd ligt tussen de 50 en 90 jaar, komen graag samen om bij te praten. Voor ze weer mogen optreden moeten ze nog even geduld hebben.