dinsdag 18 juni 2024 | WEEK 25 |

Deze week in de krant

0279212_GerritvanMiddelkoop-KoenvanderMark.jpg

Negentig jaar De Pinkenberg: “Mensen komen hier voor de beleving”

ROZENDAAL - Een dekentje, een flesje wijn en goed gezelschap. Meer heb je niet nodig om te genieten in openluchttheater De Pinkenberg, zegt programmamanager Koen van der Mark (56) uit Velp. "Ook al is de voorstelling slecht, dan heb je toch nog een leuke avond; het gaat om de sfeer."

0279511_euros__geld__munten_2.jpg

Rheden voelt zich gedwongen tot uitkleden ondersteuning sociaal domein

GEM. RHEDEN - De gemeente Rheden kondigt 'noodzakelijke bezuinigingen' aan. In de Kadernota, die in juli door de gemeenteraad wordt besproken, stelt het college maatregelen voor om de financiële tekorten zoveel mogelijk te beperken. Schrappen in sociale regelingen, een hogere OZB en betaald parkeren behoren allemaal tot de mogelijkheden.

0279520_VoetbalBrummen.jpeg

Spetterende KNVB-bekerwedstrijden in Brummen

BRUMMEN - Op zaterdag 1 juni zijn bij Sportclub Brummen de KNVB Bekerfinales gespeeld voor het KNVB-district Oost amateurvoetbal. Veertien teams kwamen naar Brummen om te strijden voor de KNVB Beker van het seizoen 2023-2024.

Derde editie Bonte schaap wederom succes

RHEDEN - Zondag 9 juni werd de derde editie van het Bonte Schaapfestival gehouden in het centrum van Rheden. Herderin Cynthia kwam met zo'n zestig schapen van de Rhedense kudde naar het dorp, waar ze met muziek werden ontvangen. Onder grote belangstelling liep de kudde eerst langs Rhederhof en daarna

Achtervolging op A348

DE STEEG - De politie kwam woensdagmiddag 12 juni rond 15.00 uur met zeker tien auto's in actie op de A348. Bij knooppunt Velperbroek werd een stopsein gegeven aan de bestuurder van een auto, die er vervolgens vandoor ging. De politie zette de achtervolging in. Bij de afslag Havikerwaard kon

Lezingen: Art of Ort

DIEREN/ ROZENDAAL - Op woensdag 19 en 26 juni laat Ds. Frans Ort belangstellenden kennismaken met zijn werk. Sinds hij besloot zijn schilderwerk digitaal te bewerken, gebeurde er iets dat als een complete openbaring kwam. Ort ontwierp een techniek paintograph: een kruising van schilderen (painting), fotografie (photograph) en digitale kunst.

Zwemvierdaagse in bad Molen-Allee

LOENEN - Zwemlustigen uit Loenen en omliggende dorpen komen op dinsdag 18, woensdag 19, donderdag 20 en vrijdag 21 juni weer naar het zwembad Molen-Allee in Loenen om een sportieve prestatie te leveren. Op deze dagen wordt de jaarlijkse zwemvierdaagse gehouden en er worden veel deelnemers verwacht.

spot_img

Laatste nieuws

spot_img