maandag 15 augustus 2022 | WEEK 33 |

Deze week in de krant

0231501_Maria_Coenraadts_Rheden_op_de_Kaart_edt.jpg

Familie Coenraadts in de Tweede Wereldoorlog

DIEREN - De familie Coenraadts woonde in de Tweede Wereldoorlog aan de Spankerenseweg 75 in Dieren, vlakbij het spoor. De familie bood in de oorlog een veilige schuilplaats aan meerdere onderduikers. Dochter Maria hielp daarnaast dokter Vermeer bij zijn verzetsactiviteiten. Anita Matser tekende het verhaal van deze familie op.

0235620_Koekoeksbloem_WaardeVOL_Brmmen-©Natuurmonumenten-Rene-Koster.jpg

Werkzaamheden WaardeVOL Brummen van start in Leusveld en Voorstonden

BRUMMEN / VOORSTONDEN - In de natuurgebieden Leusveld en Voorstonden gaat Natuurmonumenten vanaf 15 augustus op een paar percelen aan de slag om het water langer in de natuurgebieden vast te houden. Doel is de natuur te versterken en de gevolgen van klimaatverandering op te vangen.

0235519_March___Showband_Rheden_goud_op_WMC.jpg

March & Showband Rheden haalt goud op WMC

Rheden - Zaterdag 30 juli heeft March & Showband Rheden voor de 4e keer op rij deelgenomen aan het prestigieuze Wereld Muziek Concours te Kerkrade. Op het heilige gras van het Parkstad Limburg Stadion traden de Rhedense muzikanten aan op de marswedstrijd. Het gevarieerde muzikale programma, dat in gloednieuw uniform

spot_img

Doesburg voor Oekraïners blijft actief om vluchtelingen goed op te vangen.

DOESBURG - Toen dit voorjaar op stel en sprong onderdak werd gezocht voor Oekraïense vluchtelingen, kwamen de inwoners van Doesburg massaal in actie. Middels het initiatief Doesburg voor Oekraïne is meerdere gezinnen woonruimte geboden en wordt ook nu nog gezorgd voor een dagprogramma.

Uitslaande brand verwoest woningen in Velp

VELP - In de vroege morgen van maandag 8 augustus heeft een uitslaande brand meerdere woningen aan de Willemstraat in Velp verwoest. De melding kwam rond 6.00 uur binnen en toen de brandweer arriveerde stonden al meerdere huizen in lichterlaaie. De brandweer kreeg het vuur in de loop van de

Dr. Swingplanck opent Doesburg Jazz 2022

DOESBURG - Doesburg Jazz maakt er een gewoonte van het festival swingend te openen. Dit jaar heeft de organisatie de legendarische formatie Dr. Swingplanck gestrikt om op vrijdagavond de aftrap te verzorgen. Ubbink Doesubrg Jazz 2022 begint op 4 november om 21.00 uur bij Podium Doesburg. De toegang is gratis.

Geslaagd jeugdhockeykamp tussen de hooibalen

DIEREN - Nog voordat de zomervakantie begon, haalden de jeugdleden van MHC Dieren de slaapzakken, tenten en luchtbedden al van zolder. Van vrijdag 8 tot en met zondag 10 juli verbleven zij op het terrein van de club voor het jaarlijkse hockeykamp.

Rick Evers: De koek is op

'Het initiatief kwam ongetwijfeld van een communicatiemedewerker op het gemeentehuis.' Dat was hem. De allereerste zin van mijn allereerste column in deze krant. Over een promotiefilmpje van de gemeente Raalte. Het was 4 september 2013 en ik was apetrots dat ik iedere week een stukje in de krant mocht vullen.

spot_img

Laatste nieuws

spot_img