Verrassend Doesburg: 12, 13 en 14 juli

0280784_VD23_18.JPG
Zomerse acts tijdens Verrassend Doesburg

DOESBURG – Op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli wordt Verrassend Doesburg gehouden. Ondanks dat het pas de derde editie is, is het evenement al een bekend fenomeen in de wijde omtrek. Verrassend Doesburg is een feest voor alle Doesburgers, van groot tot klein en jong tot oud. Maar natuurlijk ook iedereen van buiten Doesburg meer dan welkom. Het thema van dit jaar is ‘diversiteit’.

We zijn er weer in geslaagd een divers programma in elkaar te zetten. Er komen diverse podia met een breed scala aan artiesten, straattheater en een markt met bijna honderd kramen met een ruim assortiment leuke en prachtige waren. Ook staan er diverse foodtrucks waar vast iets tussen zit wat je lekker vindt.
Er is van alles te zien, doen en beleven tijdens Verrassend Doesburg. Hieronder een (kleine) greep uit het veelzijdige programma. Kijk op verrassenddoesburg.nl voor de tijden, locaties en laatste informatie over alle activiteiten.

Muziek

Vrijdag
Zanger en pianist Martin Seysener, onder andere bekend van bands als Roots 66, The Original Sixtees R&B Soulshow en The Memphis Experience, zorgt samen met andere artiesten voor een geweldig muzikaal feest. Martin staat op diverse momenten op het podium op de Vismarkt.

Op vrijdagmiddag, na de openingsact, trapt Verrassend Doesburg op het podium bij de Waag af met een geweldig optreden van Singer-songwriter Edwin Jongedijk en countryzangeres Hilde Vos. Onder de naam History Of Country Duets en met begeleiding van een voltallige band, brengen ze een selectie uit de meest hartverscheurende countryduetten van de afgelopen 50 jaar.

De Wilhelmina Fanfare is ‘net ff anders’ en daardoor niet te missen. Deze fanfare treedt alle drie de dagen op. De muzikanten zetten graag de boel op zijn kop en dat gaan ze nu ook in Doesburg doen. Je mag ze zeker niet missen!

Op vrijdagavond treedt op podium Gildehof aan de Meipoortstraat het koor Doetinpop op. Dit is een energiek gemengd koor, dat bestaat uit ongeveer 25 actieve, enthousiaste leden. Hun enige doel: hun publiek vermaken door het zingen van popmuziek.

Zaterdag
Roadhouse staat deze middag op podium Gildehof. Blues en bluesrock met een vleugje americana zijn de basis van deze verrassende Achterhoekse band. De stevig aanstekelijke sound zorgt voor een lekkere kick die overslaat naar het publiek.
Hierna staat de verrassende band Jinx op het podium.

Podium De Waag is deze dag voor iedereen beschikbaar. Wil je zelf optreden? Meld je dan aan op info@dewaag.nl.

Zondag
Nastya Sulymenko & Richard Rhemrev, de openingsact van vorig jaar, treden zondag op. Op podium Gildehof brengen ze nummers van hun nieuwe cd ten gehore.

Zondagmiddag staat Figure it out op de Vismarkt. Deze rockband bestaat uit vier ervaren Doesburgse muzikanten. Ze hebben elkaar ontmoet tijdens diverse projecten en jamsessies, waarna ze een doorstart maakten als vaste huisband bij de jamsessie van ’t Gilde Café.

Op podium Gildehof treedt ‘s middags de Doesburgse band Sageru op. Daarnaast zijn de percussiegroep en danseressen van Dudu Capoeira te zien in de straten van de stad.

Kinderprogramma

Vrijdag
Het kinderprogramma start vrijdag met een reuze-optocht door de binnenstad, aangevoerd door niemand minder dan Spiderman. ’s Middags is er een kinderdisco en mag er op de Markt gedanst worden.

Zaterdag
Na enkele jaren van afwezigheid de kleedjesmarkt weer terug. Er zijn vijftig plaatsen te verdelen, dus geef je op via kindermarkt@verrassenddoesburg.nl. De kleedjesmarkt is van 10.00 tot 16.00 uur. ‘Wie maakt me los?’
Deze dag mogen kinderen hun eigen springtouw maken. Ze draaien zelf hun touw en kunnen daarna al springend verder.

Zondag
De zondagmiddag staat in het teken van spelletjes. Earth Games zorgt ervoor dat kinderen grote bordspellen kunnen doen en ook nieuwe spelletjes kunnen ontdekken. Speel mét elkaar in plaats van tegen elkaar.
Bij de Lego-man kan lekker met steentjes worden gebouwd en Bieblab leest voor aan de kinderen. Daarnaast kunnen ze op tablets zelf bewegende animaties maken.

En nog meer …

Roosart maakt weer een verbluffend schilderij. Laat je inspireren door haar prachtige werk, ze is te zien in de Gasthuisstraat.
Op vrijdagmiddag wordt op de Markt gestreden om de titel ‘De fitste Doesburger’, onder leiding van I am Sports. Laat je uitdagen!

Verschillende straattheaterartiesten laten zich zien. Sjonnie en Anita paraderen voorbij op stelten, Magic Maffiosi probeert met trucs als balletje balletje zijn publiek goudeerlijk te beduvelen, en er rijden een wonderlijke stoommachine en muzikale boot door de stad. Er zijn poëtische vlinders op stelten, Marco doet een spectaculaire jongleer-act met voetballen, er is een fietsende DJ en Sjef Sjoelbak sjouwt rond met -jawel- zijn sjoelbak.
Kijk op verrassenddoesburg.nl wanneer welke artiest in de stad te vinden is!

Avondprogramma

Ook ’s avonds blijft het gezellig in de binnenstad. Op de Markt is drie dagen lang Pleinfeest met donderdag Qmusic The Party – 4 uur fout, op vrijdag The Night Flight Band en op zaterdag Millstreet.
Op Podium de Waag is vrijdagavond muziek van New Leaf, Zaterdag van de Bankdirecteuren en zondagmiddag van Gimme Shelter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.