Uitleg over straten met naam zeevaarders

0280474_the-batavia-6552481280.jpg

RHEDEN – Middels bordjes met QR-code wil de gemeente Rheden meer informatie beschikbaar maken bij een zestal straten met namen van zeevaarders. Deze namen zijn onder andere verbonden met het koloniale verleden van Nederland. Door de QR-code te scannen, krijgt de lezer meer informatie over het verleden van de zeevaarder van de betreffende straatnaam. Het gaat om de volgende straten in het dorp Rheden: Jan van Riebeeckstraat, Abel Tasmanstraat, Pieter Stuyvesantstraat, Jan Pieterszoon Coenstraat, Anthony van Diemenstraat en Willem Bontekoestraat.
De gemeente Rheden heeft de bordjes geplaatst mede op verzoek van de werkgroep Keti Koti.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.