Gemeente Doesburg sluit aan bij Coöperatie Energieloket Achterhoek

0280481_Birgit_van_Veldhuizen_en_Wilko_Pelgrom_tekenen_overeenkomst.jpg
Wilko Pelgrom en Birgit van Veldhuizen ondertekenen de overeenkomst

DOESBURG – Gemeente Doesburg is toegetreden tot Coöperatie Energieloket Achterhoek. Op donderdag 27 juni is deze samenwerking bekrachtigd door wethouder Birgit van Veldhuizen van de gemeente Doesburg en Wilko Pelgrom, voorzitter van de Coöperatie. Met deze toetreding sluit de gemeente Doesburg aan bij acht Achterhoekse gemeenten, die al langer samenwerken aan een energieneutrale Achterhoek in uiterlijk 2050.

Sinds 2021 vormt Energieloket Achterhoek in de praktijk al hét energieloket voor inwoners van Doesburg, maar nu is deze samenwerking ook in bovenliggende coöperatie geformaliseerd. Binnen de coöperatie nemen nu negen Achterhoekse gemeenten gezamenlijk verantwoordelijkheid voor het realiseren van de energietransitie. Ambities en doelstellingen zijn vastgelegd in het Akkoord van Groenlo en vormen de verbinding tussen deze gemeenten en de basis voor de samenwerking. Gemeente Doesburg onderschrijft de gezamenlijke doelstellingen en bekrachtigt nu haar inzet hiervoor door toetreding tot Coöperatie Energieloket Achterhoek. Doel is om uiterlijk 2050 energie- en CO2-neutraal te zijn, waarbij energie voor iedereen beschikbaar én betaalbaar blijft.

“Het is belangrijk dat ook Doesburgers aan de slag gaan met verduurzaming van hun woningen”, zegt wethouder Birgit van Veldhuizen. “Het Energieloket helpt hier onze inwoners goed bij. Toetreding tot de Coöperatie is dan ook een logisch stap in de succesvolle samenwerking.” Voorzitter Wilko Pelgrom voegt toe: “Voor een sterke regionale samenwerking kijken we natuurlijk verder dan de grenzen van de Achterhoek. Geweldig dat gemeente Doesburg aansluit bij onze ambities in de energietransitie. Samen staan we sterker!”

energieloketachterhoek.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.