Einde aan rondje Posbank; afsluiting een feit

RHEDEN – Het ‘rondje Posbank’ is niet langer mogelijk. Sinds maandag 1 juli zijn de doorgaande wegen door het gebied afgesloten voor gemotoriseerd verkeer; tot en met 31 augustus op alle dagen van de week en daarna in de weekenden en feestdagen.

De volgende wegen zijn afgesloten: Bovenallee, Beekhuizenseweg, Signaal Imbosch (weg richting de Brandtoren) en de Diepesteeg na parkeerplaats De Lappendeken. De Schietbergseweg wordt weer tweerichtingsverkeer. Dit is nodig om tijdens de gedeeltelijke afsluitingen Paviljoen De Posbank en de bijbehorende parkeerplaats te kunnen blijven bereiken. Voor deze weg werkt de gemeente Rheden een plan uit voor een betere inrichting.

Door de afsluitingen zijn er tijdelijk minder parkeerplaatsen, omdat een aantal parkeerplaatsen langs de Beekhuizenseweg niet meer met de auto te bereiken is en wordt afgesloten. Er wordt gewerkt aan nieuwe parkeervoorzieningen. Om de druk op het parkeren te verminderen, worden bezoekers gestimuleerd om met het openbaar vervoer of de fiets te komen, zegt de gemeente Rheden.

De afsluiting van de wegen op de Posbank draagt bij aan het herstel van de balans tussen natuur, recreatie en leefomgeving. Doordat minder auto’s en motoren in en door het Nationaal Park rijden wordt de kwetsbare natuur beter beschermd en kan deze zich herstellen. Vermindering van (groepen) gemotoriseerd verkeer zorgt ook voor minder overlast in de omgeving en omliggende dorpen.

 

Foto: Persbureau Heitink

Meer foto's

Een voorbeeld van hoe een billboard er uit zou kunnen zien

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.