Wielerspektakel en veel activiteiten bij NK Wielrennen

0279916_NK_Wielrennen_2024.jpg

REGIO – Op zondag 23 juni vindt het Nederlands Kampioenschap Wielrennen plaats in de gemeenten Arnhem, Rheden en Rozendaal. De koers gaat ook over een lokale ‘Posbankronde’ en daarmee is de strijd tussen Nederlands beste renners de hele dag te beleven in de dorpskernen van Velp, Rheden en Rozendaal. Er zijn veel sportieve en gezellige activiteiten rondom de wedstrijd.

Het parcours start op de Markt in Arnhem, waarna de renners richting Velp komen voor de lokale Posbankronde. Die ronde loopt door de Hoofdstraat in Velp naar Rheden. Bij Pannenkoekenhuis Strijland gaan de renners linksaf de Posbank op en komen via de Beekhuizenseweg en Rozendaal terug in Velp. Het NK wordt verreden door de beloften, dames-profs en heren-profs. Zij volgen elkaar op. De beloften starten om 8.30 uur en rijden vijf rondes over de Posbank. Om 10.35 uur starten de dames en om 12.40 uur de heren. Zo is de strijd de hele dag te volgen in de dorpskernen van Velp, Rheden en Rozendaal.

Side-events

Naast de wedstrijd is er van alles te beleven aan het parcours. Op De Overtuin in Velp kunnen kinderen hun eigen fiets pimpen, stunten met stepjes, skaten en crossen op van alles op wieltjes. De lokale horeca op De Overtuin en in de Hoofdstraat zorgen samen voor een Wielercafé. In Rozendaal kan iedereen bij Hotel Meneer Pos de strijd aan op de rollerbank met ondertussen livemuziek van de Koninklijke Rozendaalsche Kapel en een DJ. Op de Rozendaalselaan kunnen kinderen zich uitleven op een parcours voor alle wielersoorten. In Rheden is de start van de beklimming aan de Schietbergseweg te zien, met restaurant Houtplaats als prachtig kijkpunt. Bij de rotonde is er een fietsparcours en muziek van een fiets-DJ.
Ook in de weken rondom het NK vinden side-events plaats. Zo toert een mobiele pumptrack door de gemeente Rheden. Sport in Rheden organiseert in samenwerking met het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland de actie ‘Voor iedereen een fiets’, bedoeld voor gezinnen met minder financiële mogelijkheden.

Bereikbaarheid

Het Nationaal Park Veluwezoom is tijdens het NK niet toegankelijk voor bezoekers om zo de natuur te beschermen. Ook vliegen er geen helikopters over het natuurgebied en zijn voertuigen in de koers grotendeels elektrisch.
Het NK is goed te bereiken met de fiets, lopend of via het openbaar vervoer. Vanaf station Velp en Rheden is het parcours binnen 5 minuten te bereiken. Tussen 7.00 en 16.30 uur is het parcours van de Posbankronde afgesloten voor verkeer.
De dorpen Velp en Rheden zijn te bereiken via de A348 en A12. Het is mogelijk om het parcours over te steken. Volg hiervoor de instructies van Verkeersregelaars.
Voor parkeren is ruimte bij het tijdelijke gemeentehuis aan de President Kennedylaan in Velp, sportcentrum De Dumpel/Biljoenbad. Bij het Postillion Hotel & Carpoolplaats Arnhem is ook fietsverhuur beschikbaar.

sportinrheden.nl/nk-wielrennen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.