Waterdiertjes zoeken bij Harmanahof

0279953_Slootjedag1.jpg
Bedrijvigheid aan de waterkant - Henny Versteeg

LOENEN – Het was zondag 16 juni een drukte van belang aan de waterkant van de natuurvijver in Harmanahof in Loenen. De jaarlijkse slootjesdag van IVN werd hier gehouden. Vele kinderen en hun (groot)ouders kwamen op deze leuke activiteit af. Gidsen Ben en Jan waren aanwezig om alles over de waterdiertjes te vertellen.
Met schepnetjes haalden de kinderen van alles uit het water. Dikkopjes, verschillende larven van waterjuffers en libellen, waterkevers, stekelbaarsjes en tot blijdschap van de gidsen een aantal kamsalamanders. De vondsten werden in bakken gedaan, waarna de kinderen met een zoekplaat de diertjes probeerden te herkennen. Gelukkig stonden de gidsen paraat om de kinderen soms een handje te helpen. Na afloop werden de dieren natuurlijk weer keurig teruggezet in het water.

Foto: Henny Versteeg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.