Parkeren op eigen terrein in binnenstad Doesburg

0279871_car-86212581280.jpg

DOESBURG – Huishoudens in de binnenstad van Doesburg die parkeerruimte hebben op eigen terrein, hebben zij vanaf 1 februari 2025 geen recht meer op een parkeervergunning. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

De gemeente Doesburg had een nieuw systeem nodig voor de uitgifte van parkeervergunningen om te zorgen voor ‘heldere en logische spelregels’. Het nieuwe systeem is volgens het college ‘eerlijker, kloppender en transparanter’. “De beschikbare ruimte wordt efficiënt gebruikt en de juiste doelgroepen worden gefaciliteerd”, aldus de gemeente. “Het nieuwe parkeren bestaat uit een toekomstbestendig parkeervergunningenbeleid dat recht doet aan alle inwoners van de binnenstad en een oplossing biedt voor de huidige knelpunten en waarmee doorgang voor nood- en hulpdiensten, de toegankelijkheid van bluswatervoorzieningen en de verkeersveiligheid worden gewaarborgd.”

Wanneer huishoudens in de binnenstad over een eigen parkeergelegenheid kunnen beschikken, hebben de bewoners vanaf februari volgend jaar dus geen recht meer op een parkeervergunning. De parkeerplaatsen in de binnenstad zijn opnieuw ingestraat. Zo moet duidelijk worden waar vergunninghouders wel of niet kunnen parkeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.