Parcours rondje Posbank tijdens NK Wielrennen afgesloten voor verkeer

0279584_Routekaart-NK24-1-722x1024.jpg
Het parcours van het NK Wielrennen op 23 juli 2024

RHEDEN – Er is veel te doen geweest over de routes van het NK Wielrennen, dat op zondag 23 juni wordt gehouden in de gemeenten Rheden, Rozendaal en Arnhem. Een groot deel van de route loopt over de Posbank en om de natuur te beschermen, is het Nationaal Park Veluwezoom die dag niet toegankelijk voor bezoekers.

Natuurmonumenten, eigenaar van het Nationaal Park Veluwezoom, zag liever niet dat het NK door het park zou komen. De vereniging van natuurbeschermers vreesde voor beschadigingen aan het kwetsbare gebied door de vele toeschouwers die worden verwacht, evenals verstoring door overvliegende helikopters en volgwagens.
Na veel discussie heeft de organisatie van het WK een compromis weten te sluiten met Natuurmonumenten. Het Nationaal Park Veluwezoom is tijdens het NK niet toegankelijk voor bezoekers, dit wordt onder andere aangeduid met borden. Ook vliegen er geen helikopters over het natuurgebied en zijn voertuigen in de koers grotendeels elektrisch.

Publiek

Dat wil niet zeggen dat publiek niet welkom is bij de race. Zo zijn de horecagelegenheden aan de onderkant van de Schietbergseweg in Rheden gewoon bereikbaar.
In centrum Velp, aan de Arnhemsestraatweg in Rheden en onderaan de Schietbergseweg in Rheden is van alles te doen. Er zijn verschillende wieleractiviteiten en volop gezelligheid.
Wie het NK liever thuis volgt, kan dit doen via de live-uitzending van de NOS.

Parcours

Het parcours loopt, vanaf de start in Arnhem richting Velp en over de Arnhemsestraatweg naar Rheden. Bij Strijland gaan de renners linksaf de Posbank op en via de Beekhuizenseweg en Rozendaal terug naar Velp voor meerdere rondes over de Posbank. Na deze rondes gaat de koers verder naar Arnhem, waar ook meerdere rondes worden gereden.
De beloften starten om 8.30 uur en rijden 139 kilometer, waarvan vijf rondes over de Posbank. De Elite Vrouwen rijden vanaf 10.35 uur dezelfde afstand. De Elite Mannen tot slot starten om 12.40 uur en rijden 199 kilometer, met negen rondes over de Posbank.

Bereikbaarheid

Het parcours van de ronde over de Posbank is de hele dag afgesloten. Het is wel mogelijk over te steken, op aanwijzing van de verkeersregelaars.
De omwonenden ontvangen een brief met nadere informatie. Op een aantal plaatste langs de route geldt op 23 juni een parkeerverbod. Dit wordt een paar dagen van tevoren met borden aangegeven.

sportinrheden.nl/nk-wielrennen

1 REACTIE

  1. Het is voor mij onduidelijk over welke wegen het parkoers in Velp en Rozendaal gaat. Uit het bijgevoegde kaartje wordt ik geen wijs. Hoe zit het met de kerkgangers naar de Kerk van Rozendaal en er schijnt een openluchtdienst op de Pinkenberg te zijn. De brief van Tjeerd Bosma vanuit de gemeente geeft ook geen duidelijkheid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.