Op zoek naar de nachtzwaluw

0279868_nachtzwaluw--foto-Geldersch-Landschap-Kasteelen_1.jpg
De nachtzwaluw zie je overdag maar zelden. - GLK

LOENEN – De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen begeleiden op vrijdag 21 juni een nachtzwaluw-excursie op de Loenermark. Om 21.00 uur vertrekt de groep vanaf Parkeerplaats Schaapskooi Loenermark. In totaal duurt de excursie zo’n 2,5 uur.
Over nachtzwaluwen bestaan allerlei verhalen en mythen, die geen positieve eigenschappen aan de vogel toedichten. Dit heeft ongetwijfeld te maken met het mysterieuze leven van de nachtzwaluw. Overdag zie je ze maar zelden en ’s nachts produceert de vogel vreemde geluiden. De boswachters nemen de deelnemers mee naar de Loenermark om deze vogel te kunnen zien en/of horen. De wandelaars loopt tijdens de schemering door een van de mooiste gebieden van de omgeving.
Vooraf online reserveren is noodzakelijk. Deelnemen kost 8 euro per persoon. Donateurs van GLK mogen voor 3 euro per persoon mee; ze moeten wel een GLK-donateurspas laten zien. Tip van de boswachter: neem iets mee om te zitten en trek goed schoeisel aan. Deze wandeling is, gezien het late uur en de noodzakelijke stilte, niet geschikt voor kinderen.

glk.nl/excursies

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.